Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, τα ελληνικά πανεπιστήμια παρουσίασαν μια σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση, τις κτιριακές υποδομές, τη φοιτητική μέριμνα, τις διοικητικές διαδικασίες, την εξωστρέφεια και διεθνοποίησή τους, καθώς και την ερευνητική τους δραστηριότητα. Αυτές οι προτάσεις περιγράφηκαν σε πορίσματα από τις Συνόδους Αντιπρυτάνεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη Σιθωνία Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της 108ης Συνόδου των Πρυτάνεων.
Η 28η Σύνοδος των Αντιπρυτάνεων Οικονομικών και Υποδομών επικεντρώθηκε στην ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για την αγορά ακινήτων και προτάθηκε η σύσταση επιτροπής για τη διαπραγμάτευση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας με τη ΔΕΗ για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Επιπλέον, η 39η Σύνοδος Αντιπρυτάνεων Φοιτητικής Μέριμνας τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των Κέντρων Ψυχολογικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης με επιπλέον προσωπικό και ζήτησε την αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για την αναβάθμιση υποδομών στέγασης και σίτισης.
Η 39η Σύνοδος των Αντιπρυτάνεων Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Θεμάτων σημείωσε προβλήματα σχετικά με τη διαδικασία εκλογής και εξέλιξης μελών ΔΕΠ και ζήτησε την επέκταση ευεργετικών διατάξεων για το προσωπικό.
Η 93η Σύνοδος των Αντιπρυτάνεων Έρευνας πρότεινε την απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Ε.Λ.Κ.Ε. για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την προσέλκυση αλλοδαπών ερευνητών.
Τέλος, η 5η Σύνοδος των Αντιπρυτάνεων Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων σημείωσε την πρόοδο στον τομέα της διεθνοποίησης των πανεπιστημίων και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Εξωτερικών για την βελτίωση της χορήγησης θεωρήσεων εισόδου για ξένους φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Ελλάδα.