Το 3ο Axios Running Festival πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 18 Μαΐου 2025, προσφέροντας σε εκατοντάδες δρομείς μοναδικές εμπειρίες σε καταπράσινες αγωνιστικές διαδρομές, σύμφωνα με την ΕΡΤ3. Η διοργάνωση έλαβε χώρα στο φυσικό περιβάλλον του Δάσους του Αξιού στην Κεντρική Μακεδονία, με φόντο τις όμορφες παραποτάμιες διαδρομές.
Το φεστιβάλ περιλάμβανε διάφορες διαδρομές: τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο – Axios Gold Half Marathon, τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. – Axios Historic Route, τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. – Axios Run και τον Οικογενειακό Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος Ενός Μιλίου – Axios Social Family Mile. Κοινοί τερματισμοί για όλες αυτές τις διαδρομές ήταν το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων (Τόψιν).
Στους αγώνες καταγράφηκαν συνολικά αξιόλογες επιδόσεις. Στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο, ο Μανώλης Χατζηνικολάου στους άνδρες και η Ευανθία Λουκίδου στις γυναίκες αναδείχθηκαν νικητές. Στις υπόλοιπες διαδρομές, νικητές ήταν ο Κωνσταντίνος Καρατζάς και η Καρολίνα Μιλιτσίνσκα στα 10.000μ., καθώς και ο Δημήτρης Αργυρόπουλος και η Παναγιώτα Παπαδοπούλου στα 5.000μ. Στον Οικογενειακό Δρόμο Ενός Μιλίου, οι πιο γρήγοροι ήταν ο Μιχάλης Δαλαμπούρας και η Μαρία Κωνσταντινίδου.
Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επιτυχία του φεστιβάλ, τονίζοντας ότι αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή, με στόχο την ανάδειξη του φυσικού πλούτου και των ιστορικών θησαυρών του Δήμου. Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Διαμαντής Διαμαντής, επισήμανε την ικανοποίηση από τη μεγάλη συμμετοχή, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προώθησης της ιστορίας και του πολιτισμού μέσω τέτοιων εκδηλώσεων.
Η διοργάνωση του Axios Running Festival είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) και συνεργάζεται με τον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.