Ενώπιον του ανακριτή στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε ένας 42χρονος που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση με έκρηξη που σημειώθηκε στις 3 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, αποτύπωμα του 42χρονου βρέθηκε στον χώρο που ερευνήθηκε από τις αρχές.
Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας 38χρονης, η οποία φαίνεται να είχε επαφές με τον 42χρονο και να φιλοξενούνταν από αυτόν στη δυτική Θεσσαλονίκη, στον Δενδροπόταμο. Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί και ένας 36χρονος, που φέρεται να νοίκιασε το Airbnb από το οποίο ξεκίνησε η 38χρονη. Ο 36χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε παραλάβει τη βόμβα και την παρέδωσε στο διαμέρισμα, για να την μεταφέρει στην οδό Πλάτωνος, όπου συνέβη το δυστύχημα.
Ο 42χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες. Η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση από τις αρχές, με τις εξελίξεις να αναμένονται το επόμενο διάστημα. Συνέχεια δόθηκε μετά την απολογία του 36χρονου, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.