Το πρώτο δημοτικό κτηνιατρείο στη Θεσσαλονίκη άνοιξε τις πύλες του, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε αδέσποτα ζώα της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ3, υπολογίζεται ότι ετησίως θα πραγματοποιούνται περίπου 4.000 περιθάλψεις και στειρώσεις ζώων.
Η κτηνιατρική φροντίδα στο κέντρο αυτό είναι εστιασμένη στις στειρώσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στις γάτες, λόγω της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής τους. Εξειδικευμένο προσωπικό με σύγχρονο εξοπλισμό έχει αναλάβει την περίθαλψη των ζώων, τα οποία θα προσκομίζονται από δημότες ή θα παραλαμβάνονται από αρμόδιες υπηρεσίες.
Το κτηνιατρείο βρίσκεται στην οδό Σελευκιδών, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Με την έναρξή του, το δημοτικό αυτό εγχείρημα φιλοδοξεί να συμβάλει στη διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην πόλη.