Στις 04:00 τα ξημερώματα σημειώθηκε επίθεση με γκαζάκια στην είσοδο του σπιτιού του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στράτου Σιμόπουλου, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε ότι άκουσε μία ισχυρή έκρηξη και αρχικά πίστεψε ότι προερχόταν από κάποια δεξαμενή αερίου. Κατόπιν, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον ενημέρωσε ότι πρόκειται για έκρηξη από γκαζάκια.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που καταγράφηκε τέτοιο περιστατικό σε κατοικία βουλευτή στη Θεσσαλονίκη, και όπως δήλωσε ο κ. Σιμόπουλος, το περιστατικό είναι απαράδεκτο, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή του είχαν προηγηθεί επιθέσεις με μπογιές. Ο βουλευτής τόνισε ότι δεν πτοείται από την επίθεση και σκοπεύει να συνεχίσει να εκφράζει τις απόψεις του, ειδικά σε θέματα που αφορούν τη φύλαξη των πανεπιστημίων και την εκκένωση των καταλήψεων.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην τζαμαρία της εισόδου. Ο κ. Σιμόπουλος δήλωσε ότι το μήνυμα των δραστών δεν τον αποθαρρύνει και ότι σκοπεύει να συνεχίσει το έργο του.