Το 7ο Food Experience Graviera Naxos, ένα σημαντικό γαστρονομικό γεγονός για τις Κυκλάδες, λαμβάνει χώρα στη Νάξο από χθες και θα διαρκέσει μέχρι αύριο, Κυριακή 15 Ιουνίου. Σε αυτό το πλαίσιο, το νησί της Νάξου αναγνωρίζεται από τον διεθνή Τύπο ως κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός, με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., παραγωγή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, να διακρίνεται διεθνώς καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στα τυριά παγκοσμίως.
Το Food Experience Graviera Naxos διοργανώνεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, με υποστήριξη από την Blue Star Ferries και την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου. Το γεγονός συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών που επιθυμούν να εξερευνήσουν τις τοπικές γεύσεις και να μάθουν περισσότερα για την τοπική κουζίνα.
Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης, διακεκριμένοι σεφ δημιουργούν πιάτα με βάση τη γραβιέρα, εμπνευσμένα από διεθνείς τάσεις και τοπικές παραδόσεις. Αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη δυνατότητα των σεφ να συνδυάζουν τη σύγχρονη κουζίνα με στοιχεία από τη φύση και προσωπικές αναμνήσεις, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες σύμφωνα με την ΕΡΤ3.