Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης λαμβάνει χώρα το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών, Freskon, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο. Η έκθεση αναδεικνύει τις εμπορικές συνεργασίες και τις ευκαιρίες στην παραγωγή και τις εξαγωγές φρέσκων προϊόντων. Παράλληλα, διεξάγεται και η Logistics & Transports Thessaloniki Expo, επικεντρωμένη στον τομέα των logistics και των μεταφορών.
Στη Freskon πραγματοποιούνται περισσότερα από 2.000 ραντεβού μεταξύ εκθετών και εμπορικών επισκεπτών, με τη συμμετοχή 136 hosted buyers από 38 χώρες. Οργανωμένες αποστολές επιχειρηματιών από τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία έχουν επίσης δυναμική παρουσία. Το FreshCon Market, μια σύμπραξη της ΔΕΘ-HELEXPO με το περιοδικό Φρουτονέα, στοχεύει στην εκτεταμένη διείσδυση των ελληνικών φρούτων και λαχανικών στα Μεγάλα λιανεμπορικά δίκτυα, συνδέοντας επαγγελματίες του χώρου με αγοραστές από 17 αλυσίδες σούπερ-μάρκετ από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.
Στα πλαίσια της Freskon, πραγματοποιούνται αύριο workshops για σύκο, λωτό και κίτρινο ακτινίδιο, ενώ σήμερα διεξάγεται ημερίδα με θέμα «Οπωροκηπευτικά: Εξαγωγές, Προοπτικές, Προγράμματα, Φυτωριακό Υλικό» και άλλη μια με θέμα «Θρακικός Ζεόλιθος: Μία Πράσινη Καινοτομία».
Η Logistics & Transports Thessaloniki Expo συγκεντρώνει επαγγελματίες από τον χώρο των εμπορευματικών μεταφορών και αναπτύσσεται με τη στήριξη του συνεδριακού event LOGI.C (Logistics Conferences). Συνολικά, η Freskon φιλοξενεί 275 εκθέτες από 22 χώρες, εστιάζοντας σε επαγγελματίες και εμπορικούς επισκέπτες, με τις ώρες λειτουργίας σήμερα από τις 10:00 ως τις 19:00 και αύριο από τις 10:00-17:00, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3.