Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > ΠΑΟΚ: 1-0 αντί για… 4-0!

ΠΑΟΚ: 1-0 αντί για… 4-0!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email



Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το δεξί την πορεία του στη φετινή Super League και πάει με καλή ψυχολογία στον «τελικό» με την Μπενφίκα, κερδίζοντας με 1-0 την ΑΕΛ.
Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα πέτυχαν τον στόχο τους, υποδεχόμενοι την ΑΕΛ στην Τούμπα, με τον Χρήστο Τζόλη να βάζει την… υπογραφή του στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας ένα ακόμη πανέμορφο γκολ, που θα το θυμάται για πολύ καιρό.

Ο ΠΑΟΚ ήταν συνολικά καλύτερος στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, αλλά σπατάλησε τις ευκαιρίες του -με κορυφαία αυτή του Τσούμπα Ακπόμ- και δεν μπόρεσε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, παίρνοντας τη νίκη, αν και αγχώθηκε στο φινάλε.

Οι «ασπρόμαυροι» αδίκησαν τους εαυτούς τους, σε ένα καλό βράδυ που είχε αρκετές, μεγάλες φάσεις (17 τελικές), ένταση και διάθεση από όλους, κάνοντας ένα ποδαρικό με το δεξί στο πρωτάθλημα, λίγες μόνο ημέρες πριν από το παιχνίδι με την Μπενφίκα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ίδια συνταγή, ιδιαίτερος ρόλος για Μπίσεσβαρ

Όπως αναμενόταν μετά τις τελευταίες του δοκιμές, ο Αμπέλ Φερέιρα διατήρησε την τριάδα στην άμυνα κι έδωσε τη δεξιά πλευρά στον Μπίσεσβαρ, με τον Ίνγκασον να του δίνει αρκετές βοήθειες σήμερα και τον Ολλανδό να ανταποκρίνεται καλά, δεδομένων των συνθηκών.

Στο τέρμα ήταν ο Ζίβκοβιτς και οι Βαρέλα, Ίνγκασον και Μιχαηλίδης οι τρεις στην άμυνα. Μπροστά τους, ήταν οι Μπίσεσβαρ, Καντουρί, Σβαμπ και Γιαννούλης, με τους Πέλκα, Τζόλη και Ακπόμ στην επίθεση.

Μαγεία Τζόλη

Ο ΠΑΟΚ ήταν ορεξάτος από το ξεκίνημα και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με τον Γιαννούλη να απειλεί για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με σουτ στην κίνηση μετά από μπαλιά του Μπίσεσβαρ, που πέρασε μόλις άουτ, ενώ αρχικά ο Τζόλης και μετά ο Σβαμπ δοκίμασαν τα πόδια τους, χωρίς επιτυχία.

Στο 16ο λεπτό ωστόσο, ο Τζόλης αποφάσισε να βάλει και πάλι την… σφραγίδα του στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ, που έβαλε τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού, πανηγυρίζοντάς του μαζί με τους συμπαίκτες του. Ο Μπίσεσβαρ «σέρβιρε» για τον νεαρό άσο του «Δικεφάλου» κι αυτός χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα, έκανε ένα σουτ στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει μέσα από κάποια σουτ στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την καλή ψυχολογία του, χωρίς να βρει στόχο, ενώ η ΑΕΛ δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Ζίβκοβιτς, ωστόσο το… καμπανάκι για τον ΠΑΟΚ χτύπησε στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα «κόλλησε» στην περιοχή και κανείς «ασπρόμαυρος» δεν μπόρεσε να τη διώξει, με τον Ντουρμισάι να βρίσκεται απέναντι από τον Ζίβκοβιτς και τον Σέρβο να κρατάει το μηδέν. Ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ, με τον Τζόλη να βάζει την υπογραφή του.

Του έλειψε η αποτελεσματικότητα

Οι δύο ομάδες συνέχισαν με τις ίδιες ενδεκάδες στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να έχει και πάλι την κατοχή και τον πρώτο λόγο, αλλά όσο περνούσε η ώρα, έδειχνε να βγάζει μία νευρικότητα στο παιχνίδι.

Ο Ακπόμ έχασε αυτό που δεν… χάνεται στο 63′, με τον Πέλκα να του δίνει έτοιμο γκολ, κάνοντας το γύρισμα από τα δεξιά και τον Άγγλο να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όντας μόνος του απέναντι από την εστία, ενώ λίγο μετά, στάθηκε εξαιρετικά άτυχος, κάνοντας ωραία κεφαλιά, αλλά ο Νάγκι του είπε «όχι», διώχνοντας με το ένα χέρι.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε ντεμπούτο στα «ασπρόμαυρα» και λίγο έλειψε να πετύχει και το πρώτο του γκολ, ωστόσο είδε το ένα του σουτ να περνάει άουτ και τον Νάγκι να του βάζει «stop» λίγο μετά, ενώ ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να… «παγώσει» στο φινάλε, με τον Ίνγκασον να φωνάζει «παρών».

Ο «Δικέφαλος» πήρε το τρίποντο που έψαχνε στην πρεμιέρα της Super League, σε ένα παιχνίδι όπου ουσιαστικά αδίκησε τον εαυτό του, καθώς αν ήταν πιο εύστοχος θα είχε κάνει πιο εύκολο το έργο του, ενώ πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στο μεγάλο παιχνίδι με την Μπενφίκα την Τρίτη το βράδυ (21:00) στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπίσεσβαρ (89’ Κρέσπο), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Γιαννούλης, Τζόλης (89’ Ζαμπά), Πέλκας (76’ Α. Ζίβκοβιτς), Άκπομ (79’ Σφιντέρσκι).

ΑΕΛ: Νάγκι, Μπέρτος (89’ Γρηγορόπουλος), Μιχαήλ, Ζίζιτς, Φιλίπ (89’ Μαϊδάνος), Σεσέροβιτς, Σπαρβ, Τρούγιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (57’ Πλατέλλας), Τόρζε (81’ Πινακάς), Ντουρμισάι.

Πηγή: paok24.com

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]