Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται ζεστές αέριες μάζες από την Αφρική – Πότε ξεκινά η θερμή εισβολή

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται ζεστές αέριες μάζες από την Αφρική – Πότε ξεκινά η θερμή εισβολή



Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί πως έρχονται καταιγίδες, ζέστη και λασποβροχές. Ο καιρός και οι μεταβολές έως και την Τρίτη.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, αναλύει τον καιρό που θα έχουμε αυτές τις μέρες και προειδοποιεί για την ακραία μεταβολή του.

Θερμή εισβολή με ζεστές αέριες μάζες από την Αφρική να εγκαθίστανται πάνω από τη χώρα μας, συνέπεια του ψυχρού μετώπου που θα εδραιωθεί στη δυτική Ευρώπη, αναμένεται να έχουμε το ερχόμενο Σάββατο, σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου.

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος προέγνωσε νοτιάδες επί πολλές ημέρες, θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών και ασθενείς λασποβροχές τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σήμερα, Παρασκευή (2/10), καθώς και τις επόμενες ημέρες, ο κ. Αρναούτογλου ενημέρωσε πως αναμένεται αστάθεια, με βροχές αλλά και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Επεσήμανε, ακόμα, πως το ανατολικό κομμάτι της χώρας μας θα έχει λιακάδα και λίγες νεφώσεις. Στη δυτική Ελλάδα, όμως, θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, στη δυτική Ελλάδα τα πράγματα θα βελτιώνονται και οι μπόρες θα μειωθούν, ενώ αστάθεια θα επικρατεί στην Πελοπόννησο. Στην Αττική θα σημειώνεται ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι και τις επόμενες ώρες συννεφιά.

Πηγή: ieidiseis.gr

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]