Η φωτογράφος Ρενέ Ρεβάχ ακολουθεί την ιστορία της οικογένειάς της από τη Θεσσαλονίκη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μέσα από την έκθεσή της στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας. Στην έκθεση, παρουσιάζεται το τραγικό παρελθόν της οικογένειάς της και το προσωπικό της ταξίδι προς τη λύτρωση από το διαγενεακό τραύμα.
Η Ρεβάχ, από μικρή ηλικία, ζούσε με τις εικόνες της τραγικής ιστορίας της πατρικής της οικογένειας. Ανάμεσα στα 46.000 θύματα της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, η οικογένειά της, με εξαίρεση τον παππού της, οδηγήθηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η φωτογράφος ταξιδεύει στα Μπίρκεναου και Άουσβιτς, αναμετρώντας με το τραύμα της.
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα, όπως και μια προσωπική αφηγηματική αναφορά στον παππού της, αποτελώντας μια σημαντική εικαστική αφήγηση. Ένα λευκό πλεκτό ύφασμα, κειμήλιο της οικογένειας, αποτελεί το θεματικό νήμα της έκθεσης με τίτλο Tehom, που στα εβραϊκά σημαίνει «το αρχέγονο βάθος». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, η έκθεση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για βαθύτερη κατανόηση και επεξεργασία του ανεπεξέργαστου τραύματος, προσφέροντας διέξοδο από τις τοξικές επιπτώσεις στο ψυχισμό.