Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Αλεξίπτωτο πλαγιάς για τολμηρούς αεραθλητές
Αλεξίπτωτο πλαγιάς για τολμηρούς αεραθλητές

Αλεξίπτωτο πλαγιάς για τολμηρούς αεραθλητές



Το αλεξίπτωτο πλαγιάς, γνωστό και με τη διεθνή του ονομασία Parapente, αποτελεί μια δημοφιλή δραστηριότητα για τους λάτρεις της αδρεναλίνης, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3. Ο Θοδωρής Ανάγνος, αθλητής αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς και project manager, περιγράφει τις πολλές ώρες που αφιερώνει στον αέρα, πραγματώνοντας το όνειρο του Ικάρου.

Η τόλμη, όπως αναφέρει ο Ανάγνος, δεν επαρκεί από μόνη της για την ενασχόληση με αυτό το άθλημα. Ο φόβος, αντίθετα, αποτελεί ένδειξη ευφυΐας, καθώς επιτρέπει στον συμμετέχοντα να αποφεύγει επικίνδυνες καταστάσεις.

Τον προσεχή Φεβρουάριο, ο Ανάγνος θα διαγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κολομβία, όντας ο πρώτος Έλληνας που προκρίθηκε σε αυτή τη διοργάνωση. Κάθε μέρα του διαγωνισμού καθορίζεται μια συγκεκριμένη διαδρομή, όπου ο νικητής είναι αυτός που τερματίζει πρώτος ή προηγείται κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι αθλητές πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις ριπές του ανέμου και τα θερμά και ψυχρά ρεύματα αέρα για να υπολογίσουν την άνωση που τους επιτρέπει να παραμένουν στον αέρα για ώρες. Αν και υπάρχουν κίνδυνοι, αυτοί μειώνονται σημαντικά για τους καλά εκπαιδευμένους αθλητές που γνωρίζουν τα όριά τους και τις δυνατότητές τους.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]