Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Διάλεξη του Μιχάλη Αρφαρά στο Τελλόγλειο: Τα αυθεντικά καλλιτεχνικά βιβλία τον 20ο αιώνα & η σύγχρονη εικαστική ερμηνεία της ποιητικής του Καβάφη
Διάλεξη του Μιχάλη Αρφαρά στο Τελλόγλειο: Τα αυθεντικά καλλιτεχνικά βιβλία τον 20ο αιώνα & η σύγχρονη εικαστική ερμηνεία της ποιητικής του Καβάφη

Διάλεξη του Μιχάλη Αρφαρά στο Τελλόγλειο: Τα αυθεντικά καλλιτεχνικά βιβλία τον 20ο αιώνα & η σύγχρονη εικαστική ερμηνεία της ποιητικής του Καβάφη



Η ιστορική και αισθητική εξέλιξη του ευρωπαϊκού καλλιτεχνικού βιβλίου κατά τον 20ό αιώνα είναι το θέμα διάλεξης του εικαστικού Μιχάλη Αρφαρά, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου 2025 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ΕΡΤ3. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Μιχάλης Αρφαράς: Αφιέρωμα στον Καβάφη» και θα περιλαμβάνει παρουσίαση αυθεντικών βιβλίων σε συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες και εκδοτικούς οίκους.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, ο Μιχάλης Αρφαράς θα εξηγήσει τη διαδικασία δημιουργίας του βιβλίου «Κ. Π. Καβάφη Ποιήματα. Αποκηρυγμένα, κρυμμένα, ανολοκλήρωτα και τέσσερα σχεδιάσματα», το οποίο εκτίθεται στην έκθεση. Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουνίου 2025, παρουσιάζει 34 πρωτότυπα έγχρωμα χαρακτικά του καλλιτέχνη, που έχουν δημιουργηθεί για την εικονογράφηση των ποιημάτων του Καβάφη.

Το βιβλίο αποτελεί ιδιαίτερο σταθμό στην εικαστική διαδρομή του Αρφαρά, περιλαμβάνοντας 34 έγχρωμα χαρακτικά και 50 μονόχρωμες οξυγραφίες. Η τυπογραφία έχει επιμεληθεί ο Νίκος Βοζίκης, ενώ έχουν τυπωθεί 90 αντίτυπα σε ελληνική γλώσσα και 90 σε αγγλική μετάφραση, όλα υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]