Σύμφωνα με καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στο Newsit.gr, διευθύντρια ενός γυμνασίου κοντά στην Πάτρα κατηγορείται για επιβολή τιμωριών στους μαθητές, υποχρεώνοντάς τους να ζητήσουν συγγνώμη γονατιστοί. Η συμπεριφορά της χαρακτηρίζεται ως «εκρηκτική και προσβλητική» από ενήλικες που προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί της, ενώ φέρεται να χρησιμοποιεί πρακτικές που περιλαμβάνουν τον ψυχολογικό εκβιασμό.
Ο φάκελος της υπόθεσης, που έχει συνταχθεί από τις αρμόδιες αρχές της εκπαίδευσης, εστάλη στο Υπουργείο Παιδείας πριν από τις εορτές του Πάσχα για περαιτέρω διερεύνηση, όπως ανέφερε η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρρή.
Οι καταγγελίες περιλαμβάνουν αναφορές για προσβλητικά σημειώματα προς μαθητές, αλλά και για την άσκηση πιέσεων στους γονείς να υπογράψουν δηλώσεις υποστήριξης προς την διευθύντρια. Παρά τις προσπάθειες από τους εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να συζητήσουν και να επιδιορθώσουν την κατάσταση, φαίνεται να μην έχουν υπάρξει ουσιαστικά αποτελέσματα.