Η δεύτερη τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 21 Ιουνίου 2025, με σύνθημα «η προσφορά που γίνεται συνήθεια». Η εκδήλωση ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, από την περιοχή των Πεύκων.
Ήδη, περισσότεροι από 150 φιάλες αίματος έχουν συγκεντρωθεί στην μεγαλύτερη δημοτική τράπεζα αίματος της χώρας, ενώ η εκστρατεία αλληλεγγύης περιλαμβάνει ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων και οργάνων. Μέχρι στιγμής, έχουν εγγραφεί 12 νέοι δότες μυελού των οστών.
Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με πέντε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και η αιμοληψία διεξάγεται από κινητές μονάδες των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου. Μέχρι την Τετάρτη, αιμοληψίες διεξάγονται στις Συκιές και ακολουθούν οι περιοχές Άγιος Παύλος και Νεάπολη.
Το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αιμοληψίες στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών και στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου στις 17 και 19 Ιουνίου αντίστοιχα. Το Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης θα φιλοξενήσει τις αιμοληψίες από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου.
Παράλληλα, συγκεντρώνονται φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου, με στόχο την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων. Για πληροφορίες και ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών. Πηγή των πληροφοριών είναι η ΕΡΤ3.