Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Επιστρέφει το καρναβάλι της Χαλκηδόνας
Επιστρέφει το καρναβάλι της Χαλκηδόνας

Επιστρέφει το καρναβάλι της Χαλκηδόνας



Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, στην καρναβαλική ατμόσφαιρα μπαίνει η Χαλκηδόνα, καθώς μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές προετοιμάζονται να κατακλύσουν τον κεντρικό δρόμο Χαλκηδόνας-Βεροίας. Ο δημοσιογράφος Νίκος Πιτσιακίδης βρίσκεται στα προεόρτια για να μεταφέρει την ατμόσφαιρα του γλεντιού.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, Θανάσης Κωνσταντέλιας, αναφέρει ότι νέοι της περιοχής συμμετέχουν στην προετοιμασία των αρμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν και ειδικές κατασκευές για παιδιά. Το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων θα προσελκύσει, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλια, το σατυρικό σκηνικό που έχει ως πρωταγωνιστές τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους.

Η παρέλαση των καρναβαλιστών, που δεν έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου. Οι πυρετώδεις προετοιμασίες συνεχίζονται με σκοπό να ετοιμαστούν τα άρματα που θα συμπεριλάβουν θεματολογία που καλύπτει διάφορα ζητήματα.

Ο δήμαρχος Σταύρος Αναγνωτόπουλος προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή, τονίζοντας τη βολική απόσταση της Χαλκηδόνας από τη Θεσσαλονίκη για μια διασκεδαστική εκδρομή.

Επιπλέον, γιαουρτομαχίες έχουν προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Κυριακής με μεγάλη ποσότητα γιαουρτιού, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό κάψιμο του καρνάβαλου με μουσική, πυροτεχνήματα, τοπικά λουκάνικα και κρασί. Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας υπόσχεται κέφι και χορό μέχρι αργά, με συμμετοχές ατομικές ή ομαδικές να είναι ευπρόσδεκτες.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]