Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Ερημώνει το Καπάνι – Πάνω από 60 καταστήματα «κατέβασαν ρολά» στην ιστορική αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης
Ερημώνει το Καπάνι – Πάνω από 60 καταστήματα «κατέβασαν ρολά» στην ιστορική αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης

Ερημώνει το Καπάνι – Πάνω από 60 καταστήματα «κατέβασαν ρολά» στην ιστορική αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης



Στην ιστορική αγορά του Καπανίου στη Θεσσαλονίκη παρατηρούνται καθοριστικές αλλαγές, με αποτέλεσμα την ερημοποίηση της περιοχής. Συγκεκριμένα, πάνω από 60 καταστήματα τροφίμων και ενδυμάτων στις οδούς Μενεξέ, Βλάλη και Ασκητού έχουν κλείσει. Η έλλειψη ενδιαφέροντος από νέους επαγγελματίες, παρά τη μείωση των ενοικίων, καταδεικνύει τη δυσκολία επανεκκίνησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ3, οι λιανέμποροι που συνεχίζουν τη λειτουργία τους αναφέρουν τις μακροχρόνιες οικονομικές δυσχέρειες λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας ως κύριους λόγους της πτώσης στην εμπορική δραστηριότητα. Επιπλέον, τα συνεχιζόμενα έργα και οι κατασκευές στην περιοχή έχουν αποθαρρύνει το κοινό από το να επισκεφθεί την αγορά για αγορές.

Οι επαγγελματίες της Καπανίου κρούουν τον κώδωνα κινδύνου ζητώντας άμεση στήριξη, προειδοποιώντας ότι, εάν δεν ληφθούν μέτρα, η αγορά θα μετατραπεί σύντομα σε εμπορική ζώνη φάντασμα στο κέντρο της πόλης, με άμεσες επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]