Η ΕΡΤ3 ξεκινά σήμερα μεγάλη έρευνα που επικεντρώνεται στην Ελληνική Αστυνομία και τα στελέχη της, τα οποία συχνά θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Η έρευνα θα παρουσιαστεί σε πέντε μέρη και στοχεύει στην κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, το πρώτο επεισόδιο παρακολουθείται από τον Κώστα Μπούρη ο οποίος, με την κάμερα της ΕΡΤ, συνοδεύει μια νυχτερινή περιπολία της Άμεσης Δράσης. Αυτή είναι η πιο κρίσιμη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου οι αστυνομικοί διαχειρίζονται, από απλές διαφορές γειτόνων έως σοβαρά περιστατικά όπως η ενδοοικογενειακή βία και οι ληστείες.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αστυνομικοί εκτελούν προληπτικούς ελέγχους ειδικά σε περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα. Η συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών είναι απαραίτητη για την ασφάλεια του πληρώματος.
Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είναι εκπαιδευμένοι και στον ψυχολογικό τομέα για να μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις έντασης και άσχημες περιστάσεις, όπως οι απόπειρες αυτοκτονίας. Αποτελούν όμως και άνθρωποι με προσωπικά συναισθήματα και ευθύνες, που καλούνται να ισορροπήσουν μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.
Η έρευνα της ΕΡΤ3 δίνει μια σπάνια ματιά στις πραγματικότητες που αντιμετωπίζουν οι λειτουργοί της αστυνομίας καθημερινά, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες και τη σημαντικότητα του έργου που επιτελούν. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ, ertflix.gr.