Ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στη θρησκευτική μουσική, ενόψει της Σαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, το φεστιβάλ με τίτλο «Ημέρες Θρησκευτικής Μουσικής» πρόκειται να γίνει θεσμός, με στόχο να εμπνεύσει και να εγκλιματίσει τους πολίτες στο κλίμα της περιόδου.
Η αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει στις 31 Μαρτίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αρετσούς, με βυζαντινές χορωδίες να ερμηνεύουν ύμνους της Σαρακοστής. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν συναυλίες και πολυφωνικά ταξίδια διαφόρων ειδών μουσικής, που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους ναούς και στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».
Η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τη Μητρόπολη για την προώθηση της πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης, ενώ ο Μητροπολίτης Ιουστίνος υπογράμμισε τη συμβολή των εκδηλώσεων στην πνευματική προετοιμασία των πολιτών. Πάνω από 400 άτομα, μεταξύ των οποίων μουσικοί, ψάλτες, ηθοποιοί και χορωδίες, θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.
Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 11 Απριλίου στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με το Μοιρολόι της Παναγίας. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να προσφέρουν στους πολίτες την ευκαιρία να εισέλθουν στο κατανυκτικό κλίμα της περιόδου με τρόπο ευλαβικό και ποιοτικό.