Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Κ. Μητσοτάκης: Προϋπολογισμός με κοινωνικό πρόσημο – 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων
Κ. Μητσοτάκης: Προϋπολογισμός με κοινωνικό πρόσημο – 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων

Κ. Μητσοτάκης: Προϋπολογισμός με κοινωνικό πρόσημο – 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε την καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτησή του το πρωί της Κυριακής, αναφερόμενος στα κατατεθέντα σχέδια του κρατικού προϋπολογισμού για το 2025. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας με κοινωνικό πρόσημο, αναφέροντας αυξήσεις στις αποδοχές και μειώσεις φόρων συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο. Επιπλέον, προβλέπει ανάπτυξη στο 2,3%.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους, συγκεκριμένα μέσω πρόωρων αποπληρωμών μνημονιακών δανείων, με αποτέλεσμα το χρέος να αναμένεται να πέσει στο 147,5% του ΑΕΠ το 2025. Τόνισε επίσης ότι αυτή η μείωση θα έχει θετική επίδραση στη μείωση των επιτοκίων δανεισμού τόσο για το κράτος όσο και για τους ιδιώτες.

Σε θέματα κοινωνικής συνοχής, ο πρωθυπουργός επισήμανε τις δράσεις της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Έβρο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και την υποστήριξη των κατοίκων πολυκατοικίας στην Αθήνα που υπέστη ζημιές από έκρηξη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε δύο σημαντικές ξένες επενδύσεις στη χώρα, από την εταιρεία Data4 και την Amazon. Τέλος, ανέφερε τις πρωτοβουλίες για την απανθρακοποίηση των νησιών και την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών της χώρας, περιλαμβανομένου του προγράμματος «Gigabit Voucher», καθώς και τις νομοθετικές αλλαγές στον τομέα της υγείας για προσέλκυση ιατρών σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η ανάρτησή του περιέλαβε τέλος θέμα για την παιδική κακοποίηση, υπογραμμίζοντας τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Κατακλείδα της ανάρτησης αποτελούν οι προγραμματισμένες ενέργειες για την εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων καθώς και η διαβεβαίωση ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2027.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]