Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Καιρός: Χιόνια σε Πάρνηθα, Εύβοια και Κρήτη – Τσουχτερές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι, χιονόνερο και στην Αττική
Καιρός: Χιόνια σε Πάρνηθα, Εύβοια και Κρήτη – Τσουχτερές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι, χιονόνερο και στην Αττική

Καιρός: Χιόνια σε Πάρνηθα, Εύβοια και Κρήτη – Τσουχτερές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι, χιονόνερο και στην Αττική



Ο χειμώνας έφτασε στην Ελλάδα μετά από έναν ανοιξιάτικο καιρό που επικρατούσε στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr, οι θερμοκρασίες έχουν σημειώσει πτώση και έχουν εμφανιστεί βροχές στις περισσότερες περιοχές. Χιόνια κατέγραψαν οι περιοχές της Πάρνηθας, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων επαληθεύθηκαν με την έναρξη ενός κρύου κύματος, το οποίο ξεκίνησε το Σάββατο με επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Την Κυριακή, η θερμοκρασία υποχώρησε περαιτέρω, ενώ παρατηρήθηκε χιονόπτωση στην Πάρνηθα και στα Χανιά, μεταξύ άλλων περιοχών, με τις θερμοκρασίες να διατηρούνται χαμηλές.

Όπως αναφέρει το άρθρο, στην Εύβοια τα χιόνια ξεκίνησαν το Σάββατο, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία σε ορεινές περιοχές. Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους οδηγούς να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες όπου χρειάζεται, ενώ εκχιονιστικά οχήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η πρόγνωση για την Κυριακή περιλάμβανε νεφώσεις, τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά Αθήνας, Εύβοιας και Κρήτης, με παγετό τις νυχτερινές και πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί με εντάσεις που φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, που φτάνουν τους 8-9 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Για τις επόμενες ημέρες, δεν αναμένεται σημαντική μεταβολή της θερμοκρασίας. Οι περιοχές στα ανατολικά και νότια αντιμετωπίζουν συνέχιση των τοπικών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στα ορεινά, ενώ παραμένει η πιθανότητα παγετού σε ηπειρωτικές περιοχές.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]