Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Βάση Ναυτοπροσκόπων Καλαμαριάς
Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Βάση Ναυτοπροσκόπων Καλαμαριάς

Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Βάση Ναυτοπροσκόπων Καλαμαριάς



Στη Βάση Ναυτοπροσκόπων στην Αρετσού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή της Κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3. Στην εκδήλωση συμμετείχαν προσκόπους, οι οποίοι βούτηξαν στα νερά της Καλαμαριάς. Ο Ισίδωρος Ξεμιτούδης ήταν ο τυχερός που έπιασε τον σταυρό, λαμβάνοντας τις ευλογίες του ιερέα.

Η τελετή διεξάγεται για περισσότερο από 50 χρόνια, στοχεύοντας στη μεταλαμπάδευση των παραδόσεων και της αγάπης για τις θαλάσσιες δραστηριότητες στη νέα γενιά. Δραστηριότητες όπως κολύμβηση, ιστιοπλοΐα, κωπηλασία και ναυπηγική ενθαρρύνονται στο πλαίσιο αυτό.

Μετά την τελετή στην πλαζ της Αρετσούς, οι χειμερινοί κολυμβητές έκοψαν, όπως κάθε χρόνο, την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος. Η εκδήλωση καλύφθηκε δημοσιογραφικά από τον Κώστα Μπούρη για την ΕΡΤ3.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]