Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Κοζάνη: 3η Γιορτή πράσου στην Άνω Κώμη με παραδοσιακά εδέσματα και τοπικά φαγητά
Κοζάνη: 3η Γιορτή πράσου στην Άνω Κώμη με παραδοσιακά εδέσματα και τοπικά φαγητά

Κοζάνη: 3η Γιορτή πράσου στην Άνω Κώμη με παραδοσιακά εδέσματα και τοπικά φαγητά



Στην Άνω Κώμη Κοζάνης πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά η Γιορτή Πράσου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ3. Η περιοχή είναι γνωστή για την καλλιέργεια πράσου, ξεχωρίζοντας για την ποιότητα και τη γεύση του προϊόντος.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, έμφαση δόθηκε στη δημιουργία παραδοσιακών πιάτων με κύριο συστατικό το πράσο, όπως πρασόπιτα, πρασοκεφτέδες, πρασοτηγανιά και πρασόσουπα, τα οποία κέρδισαν τις εντυπώσεις των παρευρισκομένων.

Ο Πάρης Παπαϊωάννου, αντιπρόεδρος του πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου Άνω Κώμης, δήλωσε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 ότι η καλλιέργεια πράσου έχει γίνει παράδοση στην περιοχή, με πολλούς κατοίκους, νέους και μεγαλύτερους, να συνεχίζουν την καλλιέργεια από γενιά σε γενιά. Η ποιότητα των εδαφών και του νερού συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της καλλιέργειας αυτής.

Πηγή των πληροφοριών είναι η ΕΡΤ3.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]