Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε στην Κορινθία, συγκεκριμένα στην περιοχή Χιλιομόδι, με την αποκαλύψη ενός μνημειώδους ταφικού κτίσματος της ελληνιστικής περιόδου, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού. Το ταφικό κτίσμα, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Κορινθία, σχεδιάστηκε στα πρότυπα των μακεδονικών τάφων.
Το μνημείο έχει σχήμα ανισοσκελούς «Τ» και αποτελείται από διάδρομο πρόσβασης και κυρίως ταφικό θάλαμο. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν έξι τάφοι, από τους οποίους στη μονολιθική σαρκοφάγο διατηρούνταν η ταφή ενός ενήλικου ατόμου, πιθανότατα γυναίκας. Αξιοσημείωτα είναι τα πολυάριθμα ζωικά οστά που εντοπίστηκαν, ανάμεσά τους και κέλυφος χελώνας, ως μέρος λατρείας σχετικής με την ίαση.
Η ανακάλυψη περιλαμβάνει επίσης ευρήματα που χρονολογούνται στην ελληνιστική και ρωμαϊκή εποχή, όπως χρυσά και ασημένια αντικείμενα και αγγεία, ενώ εντοπίστηκε και πυκνό στρώμα ζωικών οστών από την ύστερη ρωμαϊκή περίοδο. Ενδεικνύεται ότι το μνημείο χρησιμοποιήθηκε αρχικά για ενταφιασμούς και στην ύστερη ρωμαϊκή περίοδο για περίδειπνα.
Σύμφωνα με το newsit.gr, στην εξωτερική περιοχή του μνημείου ανακαλύφθηκε λιθόστρωτη οδός και τμήμα περιβόλου, ενώ βρέθηκαν πήλινα αναθήματα που υποδηλώνουν χώρο λατρείας που σχετίζεται με την ίαση. Η έρευνα στον οικιστικό ιστό της αρχαίας πόλης αποκάλυψε νέες δομές της ρωμαϊκής περιόδου.
Η ανασκαφή συνεχίζεται από την Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, υπό τη διεύθυνση της δρ. Ε. Κόρκα και την αρχαιολόγο Π. Ευαγγέλογλου, με τη στήριξη διεπιστημονικής ομάδας που χρησιμοποιεί σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους απεικόνισης.