Ο 31ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «Κυκλάδες 2025» πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Κουφονήσι, από τις 21 έως τις 28 Ιουνίου. Ο αγώνας αποτελεί μέρος του επίσημου προγράμματος αγώνων Ανοικτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Στον αγώνα συμμετέχουν τόσο ελληνικά όσο και αλλοδαπά σκάφη, κατηγοριών όπως ORCi, ORC Club, ORC Non Spinnaker και Double Handed, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Αντωνόπουλο, πρόεδρο του ΝΟΤΚ.
Ο επόμενος σταθμός του αγώνα είναι η Σίφνος. Η τοπική φιλοξενία από τις αρχές και τους κατοίκους των νησιών είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Αυτοί οι αγώνες πραγματοποιούνται συνήθως υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, αν και τις προηγούμενες ημέρες οι ισχυροί άνεμοι έντασης έως 8 μποφόρ ανέβασαν τις απαιτήσεις των αγώνων.
Οι Κυκλάδες, με τη φυσική τους ομορφιά και τη ναυτική τους παράδοση, αποτελούν αγαπημένο προορισμό για ιστιοπλοϊκά σκάφη. Προσφέρουν υποδομές για σκάφη αναψυχής και παράδοση πατροπαράδοτης φιλοξενίας, που προσελκύουν επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι πληροφορίες προέρχονται από την ΕΡΤ3.