Σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr, συναγερμός σήμανε τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2025, στο 6ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) της Αθήνας λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος μηνιγγίτιδας. Για την απαραίτητη ιχνηλάτηση των επαφών και για να αποφευχθεί η διασπορά, ο δήμος αποφάσισε να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του ΕΠΑΛ για δύο ημέρες, καθώς και να εκκενωθούν ακόμα πέντε σχολεία του συγκροτήματος για προληπτική απολύμανση.
Μια 18χρονη μαθήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» με ενδείξεις ιογενούς μηνιγγοεγκεφαλίτιδας. Η μαθήτρια νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και η κατάστασή της είναι σταθερή. Οι πληροφορίες επισημαίνουν ότι αυτή η μορφή της λοίμωξης είναι ηπιότερη σε σύγκριση με τη σοβαρή βακτηριακή μηνιγγίτιδα.
Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων αναφέρει πως ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές, αποφάσισε τη διήμερη προληπτική αναστολή λειτουργίας των σχολείων του συγκροτήματος για την απολύμανση των χώρων. Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις λόγω της περιόδου εξετάσεων, με το εκπαιδευτικό προσωπικό να σχεδιάζει τη διεξαγωγή εξετάσεων μέσω υπολογιστών.
Την κατάσταση αναμένεται να αποσαφηνίσει επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ, όπου θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα.