Σε λειτουργία τέθηκε πρόσφατα ένας πολυλειτουργικός χώρος στη Λάρισα, ο οποίος προσφέρει παιδική χαρά και χώρο αναψυχής, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3. Ο χώρος σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβανομένων γονιών με καροτσάκια, παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφήβων και ηλικιωμένων. Η έκταση του πολυχώρου παιδικών χαρών φτάνει τα 6.500 τετραγωνικά μέτρα, με πρόσβαση από την οδό Αιόλου μέσω του χώρου αναψυχής και από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου.
Ο πολυχώρος περιλαμβάνει τέσσερις περιοχές παιχνιδιού κατάλληλες για όλες τις ηλικίες. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην προσβασιμότητα για παιδιά με αναπηρίες, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού είναι σχεδιασμένο για χρήση από όλα τα παιδιά. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο του Δήμου Λαρισαίων για αναμόρφωση και δημιουργία νέων παιδικών χαρών, με 15 από αυτές να ολοκληρώνονται φέτος και ακόμα 10 να είναι προγραμματισμένες για το 2025.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ότι ο στόχος είναι να δημιουργηθούν σημεία συνάντησης προσβάσιμα από όλες τις ηλικιακές ομάδες, που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα και θα προάγουν τον πολιτισμό. Προσδιόρισε επίσης ότι τα έργα στοχεύουν στην ανασυγκρότηση των γειτονιών της πόλης, επιδιώκοντας την ισόρροπη ανάπτυξη της Λάρισας.