Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Λέσβος: Μια επιτυχημένη οικοτεχνία τροφίμων και καλλυντικών στη Φίλια
Λέσβος: Μια επιτυχημένη οικοτεχνία τροφίμων και καλλυντικών στη Φίλια

Λέσβος: Μια επιτυχημένη οικοτεχνία τροφίμων και καλλυντικών στη Φίλια



Σε ένα ορεινό χωριό της Λέσβου, τη Φίλια, η Ελένη Σιβρή αναπτύσσει πρωτοβουλίες στον τομέα της αγροοικολογίας. Με χρήση αναβαθμίδων στα ηφαιστιογενή εδάφη της περιοχής, καλλιεργεί παραδοσιακές ποικιλίες σύκου, σταφυλιού και τριαντάφυλλου. Από τις πρώτες αυτές ύλες, παράγει με παραδοσιακές μεθόδους μια σειρά προϊόντων, όπως πετιμέζι σύκου με εκχύλισμα αρμπαρόριζας, πετιμέζι σταφυλιού, ξύδι με τριαντάφυλλο, ροδόνερο διπλής απόσταξης και ροδόσταγμα μοναδικής παραγωγής.

Η Ελένη Σιβρή επέλεξε να επιστρέψει στη γενέθλια γη της στο νησί, φύγοντας από την Αθήνα μαζί με την οικογένειά της, με στόχο να αξιοποιήσει ξεχασμένες συνταγές της γιαγιάς της, προσαρμόζοντάς τες στις σύγχρονες ανάγκες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ3, το 2024 το ροδόνερό της κέρδισε ασημένια διάκριση σε διαγωνισμό προϊόντων στο Λονδίνο, ενώ το ξύδι με τριαντάφυλλο απέσπασε ασημένια διάκριση σε ελληνικό διαγωνισμό gourmet. Το πετιμέζι σύκου διακρίθηκε με χάλκινο βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό, προσθέτοντας στην επιτυχία των προϊόντων της επιχείρησης.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]