Στη Λέσβο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για πρώτη φορά ένα σεμινάριο φωτογραφίας φαγητού, οργανωμένο από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου. Η διοργάνωση αυτή συγκέντρωσε επαγγελματίες και λάτρεις του φαγητού, όπως παραγωγούς, food bloggers, φωτογράφους και εστιάτορες, οι οποίοι συνεργάστηκαν για να αναδείξουν την τέχνη της φωτογράφισης φαγητού.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ3, η κ. Μαρία Καπλανέλλη από το Lesvos Food Fest ανέφερε ότι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια κοινότητα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, ανταλλάσσοντας ιδέες και αναπτύσσοντας ιστορίες γύρω από το φαγητό. Αυτή η πρωτοβουλία στόχευε στην προβολή των τοπικών προϊόντων της Λέσβου μέσα από δημιουργικές διαδικασίες και φωτογραφικές τεχνικές.
Η δράση έλαβε θετικές κριτικές από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι εκτίμησαν τις χρήσιμες συμβουλές και τις νέες γνώσεις που απέκτησαν, συμβάλλοντας στην τουριστική και πολιτιστική προώθηση της περιοχής.