Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Ξέφρενο αποκριάτικο ξεφάντωμα με…κοζανίτικο ιδίωμα, “Σεργιάνι” στους Σοφάδες, παρέλαση αρμάτων στις Σέρρες και αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Κιλκίς
Ξέφρενο αποκριάτικο ξεφάντωμα με…κοζανίτικο ιδίωμα, “Σεργιάνι” στους Σοφάδες, παρέλαση αρμάτων στις Σέρρες και αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Κιλκίς

Ξέφρενο αποκριάτικο ξεφάντωμα με…κοζανίτικο ιδίωμα, “Σεργιάνι” στους Σοφάδες, παρέλαση αρμάτων στις Σέρρες και αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Κιλκίς



Στους Σοφάδες Καρδίτσας, το καρναβαλικό πνεύμα έχει κυριεύσει την πόλη, με καρναβαλιστές και επισκέπτες να πλημμυρίζουν τους δρόμους απολαμβάνοντας τις διάφορες εκδηλώσεις. Γυναίκες ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές συμμετέχουν στο «Σεργιάνι», ένα τοπικό έθιμο που αναβιώνει χάρη στην επιβλητική τους παρουσία.

Στις Σέρρες, η καρναβαλική παρέλαση συνοδευόμενη από μπάντα κατέπληξε το κοινό. Αργότερα, στη διασταύρωση Π. Τσαλδάρη και Χατζηιακώβου, διοργανώθηκε γλέντι με παραδοσιακά ποτά, ενώ το συγκρότημα Cantare εκτέλεσε καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια της αστικής αποκριάς. Η αποκριάτικη εποχή στις Σέρρες θα κλείσει με το κάψιμο του Καρνάβαλου το βράδυ, στο κεντρικό πάρκο.

Στο Πολύκαστρο Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων. Η πρόεδρος του συλλόγου Σαρακατσαναίων Πολυκάστρου, Μαρία Παρδάλη, κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, επαινώντας την παραδοσιακή φιλοξενία.

Τέλος, στην Κοζάνη, η παρέλαση αρμάτων παρουσίασε μεταμφιεσμένες ομάδες που αντιπροσώπευαν κάθε γειτονιά, με τους ντόπιους να σχολιάζουν τα δρώμενα στο τοπικό ιδίωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, οι εκδηλώσεις αυτές προσφέρουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να βιώσουν την αποκριά σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, καθιερώντας την ως εποχή εορταστικών παραδόσεων και τοπικής κουλτούρας.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]