Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε από τα Χανιά την πρόθεση ίδρυσης προξενείου της Αλβανίας στην Κρήτη. Σε συγκέντρωση συμπατριωτών του που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο Κλαδισού, ο κ. Ράμα εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την υποδοχή που έλαβε στο νησί. Τόνισε το στόχο του ανοίγματος προξενείου στην Κρήτη, ώστε οι Αλβανοί κάτοικοι να μην χρειάζεται να μεταβαίνουν στην πρεσβεία στην Αθήνα για τις υποθέσεις τους.
Η ομιλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Ράμα, με στόχο την αύξηση των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους της Αλβανίας για την επιστολική ψήφο. Είναι η πρώτη φορά που στις επικείμενες εκλογές της χώρας θα εφαρμοστεί η μέθοδος της επιστολικής ψήφου.
Κεντρικό θέμα της εκστρατείας του Σοσιαλιστικού κόμματος είναι η ενδεχόμενη ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2030, με τον Έντι Ράμα να υποστηρίζει ότι η χώρα μπορεί να επιτύχει αυτό το στόχο. Μετά την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συγκέντρωση και σχολίασε την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Ιωάννη.
Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το Newsit.gr.