Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Παπαδόπουλος «μπούκαρε» στην Εθνική Πινακοθήκη και τα έκανε γυαλιά καρφιά γιατί θεώρησε βλάσφημα έργα τέχνης
Ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Παπαδόπουλος «μπούκαρε» στην Εθνική Πινακοθήκη και τα έκανε γυαλιά καρφιά γιατί θεώρησε βλάσφημα έργα τέχνης

Ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Παπαδόπουλος «μπούκαρε» στην Εθνική Πινακοθήκη και τα έκανε γυαλιά καρφιά γιατί θεώρησε βλάσφημα έργα τέχνης



Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025, στην Εθνική Πινακοθήκη όπου ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Παπαδόπουλος, σε κατάσταση αμόκ κατέστρεψε προστατευτική τζαμαρία και προκάλεσε φθορές σε έργα τέχνης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr, ο βουλευτής αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο θεωρώντας ότι η έκθεση «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου – Ενδιάμεσος Χώρος» είναι βλάσφημη.

Ο βουλευτής, που εισήλθε στον χώρο αναζητώντας τη διευθύντρια της Πινακοθήκης, αφαίρεσε αρκετά έργα από τις προθήκες και τα πέταξε στο πάτωμα. Άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις που διατηρούν τον Νίκο Παπαδόπουλο υπό κράτηση, μέχρι να διευκρινιστεί αν έχουν προκληθεί καταστροφές.

Στο σημείο παρευρέθηκε και η σύζυγος του βουλευτή, που εξέφρασε τη στήριξή της, προσθέτοντας πως ο σύζυγός της είχε προηγουμένως διαμαρτυρηθεί για την έκθεση στο Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά έλαβε άρνηση λογοκρισίας.

Ο δικηγόρος του βουλευτή κατηγόρησε τις αρχές για παραβίαση του άρθρου 62 του Συντάγματος, που αναφέρεται στην ασυλία των βουλευτών.

Το Υπουργείο Πολιτισμού απάντησε με επίσημο email ότι δεν προβαίνει σε λογοκρισίες. Η απάντηση αυτή εξόργισε τον Νίκο Παπαδόπουλο, που στη συνέχεια προχώρησε σε δημόσια καταγγελία για την κατάσταση.

Ο βουλευτής κάλεσε για την απόσυρση των εκθεμάτων που θεώρησε προσβλητικά προς την Ορθόδοξη πίστη, υποστηρίζοντας πως εγκυμονούν κινδύνους για τη θρησκευτική ευαισθησία και την κουλτούρα της χώρας. Η σύγκρουση αυτή έφερε πάλι στο προσκήνιο τη συζήτηση για τα όρια της τέχνης και την προστασία της θρησκευτικής πίστης, σύμφωνα με το Newsit.gr.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]