Ο χειμώνας στη Λάρισα έχει φέρει χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ δεν έχουν καταγραφεί έντονες καιρικές καταστροφές, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3. Στην λαϊκή αγορά κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, οι παραγωγοί παρατηρούν τις διακυμάνσεις των τιμών, ιδιαίτερα στα φρέσκα προϊόντα που ενδέχεται να επηρεαστούν από το κρύο.
Ένα νέο προϊόν που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι το λαχανικό «ρομανέσκο», που αποτελεί υβρίδιο μπρόκολου και κουνουπιδιού. Η καλλιέργεια αυτή ξεκίνησε το 2013 από τον παραγωγό Αργύρη Μυτηληνέλη, μετά από πρόταση του γεωπόνου Δημήτρη Ρουσάκη στην περιοχή του Πλατύκαμπου Λάρισας.
Η καλλιέργεια «ρομανέσκο» θεωρείται δύσκολη και χρονοβόρα, καθώς η διαδικασία φύτευσης άρχισε τον Αύγουστο και η συγκομιδή μόλις ξεκίνησε. Το λαχανικό αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και K, διαιτητικές ίνες και καροτενοειδή, παρέχοντας φυσικά αντικαρκινικά στοιχεία και συμβάλλοντας στη βελτίωση της επιδερμίδας. Με γεύση που θυμίζει καρύδι, το «ρομανέσκο» μπορεί να καταναλωθεί μαγειρεμένο στον ατμό ή ελαφρώς βρασμένο, ενώ χρησιμοποιείται συχνά σε σούπες και σαλάτες. Παρά το ότι οι κάτοικοι της Λάρισας είναι συντηρητικοί στη δοκιμή νέων προϊόντων, το ρομανέσκο φαίνεται να κερδίζει την αποδοχή τους.