Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Οργισμένη για τον «μισαναπηρισμό» της Έλενας Ακρίτα η μητέρα του μαθητή που παρέλασε στη Λαμία: «Νιώθει ντροπή»
Οργισμένη για τον «μισαναπηρισμό» της Έλενας Ακρίτα η μητέρα του μαθητή που παρέλασε στη Λαμία: «Νιώθει ντροπή»

Οργισμένη για τον «μισαναπηρισμό» της Έλενας Ακρίτα η μητέρα του μαθητή που παρέλασε στη Λαμία: «Νιώθει ντροπή»



Η μητέρα ενός μαθητή με αναπηρία από τη Λαμία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για σχόλια της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, σχετικά με την παρέλαση του γιου της την 25η Μαρτίου. Ο μαθητής σηκώθηκε από το αμαξίδιο του με τη βοήθεια συμμαθητών του για να συμμετάσχει στην παρέλαση, κάτι που η Έλενα Ακρίτα χαρακτήρισε ως «αποτρόπαιο δείγμα μισαναπηρισμού». Η μητέρα δήλωσε στο κανάλι Alpha ότι θα κινηθεί νομικά εάν η βουλευτής δεν ζητήσει δημόσια συγγνώμη, καθώς πιστεύει ότι η δήλωση της Ακρίτα ακυρώνει τον αγώνα και την επιτυχία του γιου της.

Η Ακρίτα διευκρίνισε ότι ο «μισαναπηρισμός» σχετίζεται με την ιδέα ότι κάποιος τιμά καλύτερα την πατρίδα όρθιος παρά καθιστός σε αμαξίδιο, κάτι που θεωρεί ότι προκύπτει από μια κοινωνία που δεν ενσωματώνει πλήρως τα άτομα με αναπηρία.

Η υπεύθυνη της παρέλασης, εκπαιδευτικός και γυμνάστρια, υπερασπίστηκε την επιθυμία του μαθητή να περπατήσει, υπογραμμίζοντας ότι ως γυμνάστρια οφείλει να σέβεται τις επιλογές και τις επιθυμίες των μαθητών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr, το γεγονός προκάλεσε ευρύτερη δημόσια συζήτηση γύρω από την αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία και τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης στην ενίσχυση συγκεκριμένων στερεοτύπων.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]