Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται η συγκομιδή του κούμ-κουάτ στην Κέρκυρα, ένα προϊόν που χαρακτηρίζεται ως «θησαυρός» του νησιού. Τα αρώματα του ώριμου καρπού καλύπτουν το νησί, όπως αναφέρει η ΕΡΤ3. Η καλή σοδειά είναι αποτέλεσμα της συνεχούς φροντίδας, των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών και των συχνών ποτισμάτων, δηλώνει ο Μάριος Κούστας, πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Νυμφών.
Ωστόσο, αν και η τιμή πώλησης ανέρχεται στο 1,2 ευρώ το κιλό, οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω του αυξανόμενου κόστους παραγωγής και των μικρών σχετικά πωλήσεων. Σύμφωνα με τον κ. Κούστα, το κούμ-κουάτ δεν προωθείται επαρκώς στην αγορά, κάτι που επηρεάζει τις τιμές που λαμβάνουν οι παραγωγοί.
Ένα κατάλληλο μάρκετινγκ θα μπορούσε να βοηθήσει στην προβολή του προϊόντος και να αυξήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Ο καρπός, που εισήχθη στην Ευρώπη από την Κίνα τον 19ο αιώνα, δεν αποτελεί ακόμα συχνή επιλογή στα πιάτα των γαστρονομικών ειδικών, καθώς παραμένει να ανακαλυφθεί η ιδιαίτερη γεύση του.
Βάσει πληροφοριών από την ΕΡΤ3, οι τοπικοί φορείς μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προώθηση του προϊόντος και να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα στην αγορά.