Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται σήμερα, 19 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συμμετάσχει στο επίσημο δείπνο του Thessaloniki Summit 2025. Το συνέδριο πραγματοποιείται από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Το 8ο Thessaloniki Summit 2025 θα εστιάσει σε θέματα ανάπτυξης στη νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Θα συμμετάσχουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, πολιτικοί και επιχειρηματίες, με 75 ομιλητές να παίρνουν μέρος στις συζητήσεις. Η Πρόεδρος του ΣΒΕ, Λουκία Σαράντη, ανέφερε ότι το συνέδριο ενισχύει τον ρόλο της Θεσσαλονίκης ως κέντρο διαλόγου για τη βιώσιμη ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα και ως σύνδεσμο ανάμεσα στη νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, το συνέδριο θα ασχοληθεί επίσης με γεωπολιτικές εξελίξεις, τη δυναμική των σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ, τις μεταναστευτικές ροές και τις προοπτικές των Βαλκανίων για ένταξη στην ΕΕ. Οι συζητήσεις θα περιλαμβάνουν την ενεργειακή συνεργασία, την ανάπτυξη υποδομών και επενδυτικές ευκαιρίες, με έμφαση στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη.