Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Χρυσό βραβείο άριστης γεύσης στα “Excellent Taste Awards 2025”
Χρυσό βραβείο άριστης γεύσης στα “Excellent Taste Awards 2025”

Χρυσό βραβείο άριστης γεύσης στα “Excellent Taste Awards 2025”



Στο Καστρί Αγιάς παράγεται ένα εξαιρετικής ποιότητας αμυγδαλοβούτυρο, γνωστό για την αγνότητα και τα θρεπτικά του συστατικά. Το προϊόν αυτό, το οποίο δημιουργείται από αλεσμένα αγνά αμύγδαλα χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά, ανήκει στην οικογένεια Τζήκα και έχει βραβευτεί με το χρυσό μετάλλιο γεύσης στα «Excellent Taste Awards 2025» στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, ο Γιώργος Τζήκας, αμυγδαλοπαραγωγός και γεωπόνος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναπτύξει την παραγωγή αυτού του προϊόντος, ξεκινώντας από ένα μικρό πατητήρι. Το αποτέλεσμα είναι ένα βούτυρο αμυγδάλου που αποτελείται 100% από αγνά, θρυμματισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα, χωρίς ζάχαρη, φοινικέλαιο ή άλλα πρόσθετα.

Η Ιουλία Τζήκα τονίζει ότι το αμυγδαλοβούτυρο δεν είναι μόνο γευστικό, αλλά και πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε και ασβέστιο. Μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε ψωμί, με φέτα, μέλι και φρούτα, ή ακόμα και στη μαγειρική αντί της παραδοσιακής μαργαρίνης.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]