Στο Καστρί Αγιάς παράγεται ένα εξαιρετικής ποιότητας αμυγδαλοβούτυρο, γνωστό για την αγνότητα και τα θρεπτικά του συστατικά. Το προϊόν αυτό, το οποίο δημιουργείται από αλεσμένα αγνά αμύγδαλα χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά, ανήκει στην οικογένεια Τζήκα και έχει βραβευτεί με το χρυσό μετάλλιο γεύσης στα «Excellent Taste Awards 2025» στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, ο Γιώργος Τζήκας, αμυγδαλοπαραγωγός και γεωπόνος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναπτύξει την παραγωγή αυτού του προϊόντος, ξεκινώντας από ένα μικρό πατητήρι. Το αποτέλεσμα είναι ένα βούτυρο αμυγδάλου που αποτελείται 100% από αγνά, θρυμματισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα, χωρίς ζάχαρη, φοινικέλαιο ή άλλα πρόσθετα.
Η Ιουλία Τζήκα τονίζει ότι το αμυγδαλοβούτυρο δεν είναι μόνο γευστικό, αλλά και πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε και ασβέστιο. Μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε ψωμί, με φέτα, μέλι και φρούτα, ή ακόμα και στη μαγειρική αντί της παραδοσιακής μαργαρίνης.