Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Η Βόρεια Εύβοια επανασυστήνεται: Ναυαρχίδα τα Λουτρά Αιδηψού, σημαία οι επενδύσεις (ΦΩΤΟ)

Η Βόρεια Εύβοια επανασυστήνεται: Ναυαρχίδα τα Λουτρά Αιδηψού, σημαία οι επενδύσεις (ΦΩΤΟ)



Ιδανικός προορισμός για όλες τις μορφές Τουρισμού με ναυαρχίδα του τα Λουτρά Αιδηψού και τα θερμαλιστικά κέντρα της περιοχής και των ξενοδοχείων. «Εκτός από τα λουτρά, έχουμε πάρα πολύ όμορφες παραλίες, χωριά, γαστρονομία και οι επισκέπτες μας μπορούν άνετα να περάσουν μια εβδομάδα, με βάση την Αιδηψό και να γυρίσουν όλη τη Βόρεια Εύβοια», δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού Θοδωρής Ρουμελιώτης.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

«Η Αιδηψός έχει κάνει μια στροφή, τα ιαματικά της λουτρά δεν είναι μόνο για τις μεγάλες ηλικίες και τους ηλικιωμένους, είναι το κομμάτι της ευεξίας, όπου έρχονται πολλά ζευγάρια, παρέες αλλά και οικογένειες, για να απολαύσουν τα ιαματικά νερά και τις ευεργετικές τους ιδιότητες, να κάνουν τις διακοπές τους καθώς και να ανακαλύψουν την περιοχή» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού Θοδωρής Ρουμελιώτης στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής στη Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη, με κέντρο τα λουτρά Αιδηψού μπορεί ο επισκέπτης να γυρίσει όλη τη Βόρεια Εύβοια, από την Αγία Άννα, τη Λίμνη, τις Ροβιές, το Πευκί, την παραλία των Ελληνικών, το Ψαροπούλι, τα Λιχαδονήσια κτλ. Η περιοχή άλλωστε προσφέρεται εκτός από κολύμπι και ξεκούραση στις παραλίες της, για πεζοπορίες και διαδρομές με άλογα, επισκέψεις σε χωριά, οινογνωσίες σε οινοποιείο με μια μαγική θέα στον Ευβοϊκό κόλπο και τη Λουτρόπολη, επισκέψεις στα μοναστήρια του Αγίου Ιωάννη Ρώσσου και του Όσιου Δαυίδ, σε αρχαιολογικούς χώρους, πύργους κτλ.

Ενδιαφέρον για επενδύσεις

Η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας τα τελευταία χρόνια προσελκύει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών. Όπως ενημερώνεται το GRTimes.gr Ισραηλινοί επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου που βρίσκεται στο κέντρο των Λουτρών Αιδηψού, ενώ μια μικρή μονάδα έχει ήδη περάσει, από πέρυσι, σε Ρουμάνους επιχειρηματίες.

Άλλα δυο ιστορικά ξενοδοχεία με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, κοντά στην περιοχή Πλατάνια με θέα τη θάλασσα, στέκουν εδώ και χρόνια ανεκμετάλλευτα. Πρόκειται για το Στάδιο (το λευκό κτίριο στη φωτογραφία) και το Ηράκλειο (το κόκκινο κτίριο) με το δεύτερο να έχει δική του ιαματική πηγή. Όπως αναφέρει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού Σίσσυ Σταραντζή «Το Ηράκλειο ενώ δε δούλευε ως ξενοδοχείο, λειτουργούσε τα λουτρά του όπου έκαναν 2.000 λούσεις την ημέρα».

Επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει και για ιδιόκτητα σπίτια και όπως πληροφορείται το GRTimes.gr τα τελευταία 4-5 χρόνια αρκετοί Ισραηλινοί έχουν αγοράσει οικόπεδα στην τοποθεσία Μύλος, επίνειο των Γιάλτρων, και φτιάχνουν σπίτια.

Σχετικά με το παραλιακό μέτωπο των Λουτρών Αιδηψού, μετά το πεντάστερο Thermae Sylla Spa, όπως δηλώνει η κα. Σταραντζή έχει κατατεθεί πρόταση από ιδιώτες – επιχειρηματίες, ως επί το πλείστον ξενοδόχους, για ανάπλαση. Ωστόσο, η πρόταση παραμένει μπλοκαρισμένη εξαιτίας του σύνθετου ιδιοκτησιακού, όπου άλλα σημεία ανήκουν στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, κάποια άλλα στο ΤΑΙΠΕΔ κτλ.

«Χρειάζονται έργα υποδομής, να υπάρχει σαν πλάνο να γίνει η Αιδηψός σύγχρονη λουτρόπολη στα ευρωπαϊκά πρότυπα» επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού Θοδωρής Ρουμελιώτης.

Εύκολη πρόσβαση και οικονομικός προορισμός

Για να φτάσει κανείς στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στα Λουτρά Αιδηψού η πρόσβαση είναι εύκολη τόσο από τη Βόρεια Ελλάδα όσο και από τη Νότια.

Από Θεσσαλονίκη σε τρεις περίπου ώρες φτάνει ο επισκέπτης στον προορισμό του, ακολουθώντας την εθνική οδό για Αθήνα, έξοδος για Γλύφα (250 χλμ.) και στη συνέχεια επιβίβαση στο φεριμπότ από το πορθμείο της Γλύφας για Αγιόκαμπο (25 λεπτά). Τα Λουτρά Αιδηψού από Αγιόκαμπο απέχουν 10 χλμ.

Σχετικά με τις τιμές για το φεριμπότ είναι 3,40 ευρώ/άτομο για απλή διαδρομή, 1,70 ευρώ παιδικό (5-10 ετών)/φοιτητικό, 17,10 ευρώ ΙΧ, 3,70 ευρώ δίκυκλο έως 250 κυβικά, 5,90 ευρώ δίκυκλο μεγαλύτερο των 250 κυβικών (www.ferriesglyfa.com, τηλ. 22380 61391 Γλύφα, 22260 31680 Αγιόκαμπος).

Αντίστοιχα, από Αθήνα, ο επισκέπτης μέσω Αρκίτσας (διαδρομή μιάμισης ώρας) φτάνει με φεριμπότ σε 45 λεπτά της ώρας κατευθείαν στο λιμάνι των Λουτρών Αιδηψού.

Σ’ ότι αφορά τη διαμονή, όπως επισημαίνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού «είμαστε ένας οικονομικός προορισμός, Ιούλιο – Σεπτέμβριο στα 2άστερα οι τιμές είναι 40 – 55 ευρώ, στα 3άστερα και 4άστερα ξενοδοχεία από 60 – 90 ευρώ, ενώ το 5άστερο έχει υψηλότερες τιμές αλλά και υψηλές παροχές».

Σημειώνεται ότι η περιοχή της Αιδηψού έχει 113 ξενοδοχεία (7.000 κλίνες) και 17.000 κλίνες συνολικά συμπεριλαμβάνοντας και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, στη δε Βόρεια Εύβοια – από Αγία Άννα μέχρι Πευκί- είναι καταγεγραμμένα 180 ξενοδοχεία.

Ξενοδοχείο με ιστορία 120 ετών

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην Αιδηψό παραμένουν ανοιχτά περίπου δέκα ξενοδοχεία. Ένα από αυτά είναι και το πολυτελές Thermae Sylla Spa, το μοναδικό πεντάστερο της περιοχής, του οποίου το αρχικό του κτίριο προϋπάρχει εδώ και 120 χρόνια. Το συγκρότημα του ξενοδοχείου και το spa άνοιξε τις πόρτες του το 1896 και θεωρείται πως ήταν το πρώτο σύγχρονο ξενοδοχείο, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών στην Αιδηψό. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ερρίκο Τομπάζη ενώ τα υπόλοιπα κτίρια κατασκευάστηκαν το 1999. Όπως μας πληροφορεί ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Γιάννης Κουτροδήμος, «μαζί με τη Μεγάλη Βρετάνια ήταν τα δυο μεγαλύτερα κτίρια προς ξενοδοχειακή χρήση. Ξεκίνησαν να κτιστούν σαν ξενοδοχεία και παρέμειναν ως ξενοδοχεία» προσθέτοντας πως η κατασκευή του διήρκησε περίπου 10 χρόνια.

Το ξενοδοχείο από τα 62 δωμάτια που είχε τη δεκαετία του 80 και του 90, μόνο τα 14 είχαν ατομική τουαλέτα ενώ όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Κουτροδήμος «υπάρχουν αναφορές από καρτ ποστάλ, στις αρχές του 1900, που ζητάνε από το εξωτερικό πελάτες να τους αναφέρουν την τιμή του δωματίου με το φυσικό φως του δωματίου και την τιμή με το κερί. Ήταν η πολυτέλεια του ξενοδοχείου να παρέχει δωμάτια με κεριά».

Στις μέρες μας, το ξενοδοχείο το οποίο έχει πάρει την ονομασία του από το Ρωμαίο στρατηγό Λεύκιο Κορνήλιο Σύλλα (σ.σ. κατά τη διαμονή του στην Αθήνα ο Σύλλας ένιωσε μουδιάσματα στα πόδια, και φοβούμενος προμήνυμα αρθρίτιδας επισκέφτηκε τα λουτρά της Αιδηψού για να ξεκουραστεί) διαθέτει στα δυο κτίρια 100 δωμάτια, συνεδριακά κέντρα, εστιατόρια υπό την επίβλεψη του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, spa με όλες τις θεραπείες. Η εσωτερική πισίνα έχει 100% ιαματικό νερό στους 32 – 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ η εξωτερική έχει 50% θαλασσινό και 50% ιαματικό νερό, με 30 – 32 βαθμούς Κελσίου ανεξαρτήτου καιρού όλον τον χρόνο.

Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση με τους Έλληνες να είναι οι δημοφιλέστεροι πελάτες, ενώ από εξωτερικό τον πρώτο λόγο είχαν οι Ρώσοι, οι οποίοι ωστόσο λόγω πολέμου χάθηκαν, ενώ τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη κινητικότητα από Ισραήλ, λίγους Άγγλους, Γάλλους, Βαλκάνιους.

Μια από τις καινοτομίες του ξενοδοχείου, όπως μας πληροφορεί ο κ. Κουτροδήμος είναι ότι  τα τελευταία 15 χρόνια χρησιμοποιεί τους 75 βαθμούς του ιαματικού νερού από τις δικές του ιαματικές πηγές για να ζεστάνει τους χώρους τον χειμώνα. «Δεν χρησιμοποιούμε ούτε ενέργεια, ούτε ηλεκτρικό, ούτε πετρέλαιο» αναφέρει ο κ. Κουτροδήμος σχολιάζοντας πως όλη η Αιδηψός είναι έτσι και πως με το μοναδικό γεωμορφολογικό της ανάγλυφο θα μπορούσε το κράτος να το εκμεταλλευτεί «όπως συμβαίνει στην Ισλανδία, στη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ιαπωνία».

Πηγή:GrTimes

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]