Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Plus > Κορωνοϊός: Δικογραφίες για τους «απείθαρχους» ιερείς μετά τη Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι, Κέρκυρα

Κορωνοϊός: Δικογραφίες για τους «απείθαρχους» ιερείς μετά τη Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι, Κέρκυρα



Δύο δικογραφίες σχηματίστηκαν για ισάριθμες περιπτώσεις ιερέων σε Κουκάκι και Κέρκυρα που προχώρησαν την Κυριακή σε Θεία Μετάληψη πιστών παρά τις απαγορεύσεις από την πολιτεία και τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης. Πάντως, εισαγγελικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Θεία Κοινωνία σε ναούς σε Κέρκυρα και Κουκάκι -Η παρέμβαση Χαρδαλιά
Σε δύο ναούς καταγράφηκαν εικόνες που προκαλούν απογοήτευση, καθώς οι ιερείς πρόσφεραν Θεία Κοινωνία σε πολίτες, τους οποίους έβαζαν μέσα στον ναό από την… πίσω πόρτα. Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει η παρέμβαση του εισαγγελέα και σχηματίστηκε δικογραφία, από την στιγμή που δεν σεβάστηκαν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας την Κυριακή των Βαϊών.
Με την Μεγάλη Εβδομάδα να θεωρείται πολύ κρίσιμη για τον περιορισμό του κορωνοϊού, η Πολιτική Προστασία προκειμένου να αποφύγει παρόμοια φαινόμενα στις εκκλησίες, κινήθηκε ζητώντας εισαγγελική παρέμβαση ώστε να αποτρέψει παρόμοιες καταστάσεις ως την Κυριακή του Πάσχα.

Πηγή: iefimerida.gr 

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]