Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > «Μαθήματα» δύναμης από την Τάνια Κεραμυδά: «Κατέρριψε» ευρωπαϊκό και πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό F57 (ΦΩΤΟ-VIDEO)

«Μαθήματα» δύναμης από την Τάνια Κεραμυδά: «Κατέρριψε» ευρωπαϊκό και πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό F57 (ΦΩΤΟ-VIDEO)



Με πίστη στον εαυτό της, προσήλωση στο στόχο και ομαδική δουλεία όπως λέει η Τάνια Κεραμυδά κατάφερε να καταρρίψει το Ευρωπαϊκό και Πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό F57, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ στο Καυτατζόγλειο Στάδιο, στέλνοντας μήνυμα δύναμης – Οι δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισε, οι συγκινητικές στιγμές και τα μαθήματα…ζωής.

Σε ένα αξιέπαινο κατόρθωμα προχώρησε η πρωταθλήτρια της «Ελπίδας», Τάνια Κεραμυδά, καταρρίπτοντας διπλό ρεκόρ (σ.σ. Ευρωπαϊκό και Πανελλήνιο) στον ακοντισμό F57, με καλύτερη βολή 17.43, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ στο Καυτατζόγλειο.

Παρ’ όλα τα εμπόδια που συνάντησε τίποτα δεν στάθηκε ικανό να την αποτρέψει από το να κάνει αυτό που αγαπάει περισσότερο, κι έτσι έβαλε τα δυνατά της, όπως κάθε φορά, πέταξε το ακόντιο από την ειδικά προσαρμοσμένη θέση και έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης.

«Δεν συνειδητοποίησα τι έχω καταφέρει»

Η Τάνια Κεραμυδά μιλώντας στο GRTimes για την συγκινητική εμπειρία αναφέρει ότι «ήταν τρομερό συναίσθημα, δεν το περίμενα, λόγω της κακοκαιρίας, είχε έντονη βροχόπτωση και οι συνθήκες ήταν κακές για το γήπεδο, αλλά δεν επηρεάστηκα ψυχολογικά. Δεν καταλάβαινα τι έχω καταφέρει, το συνειδητοποίησα όταν πήγα στην απονομή των μεταλλείων. Εκεί ενημερώθηκα ότι κατέρριψα το ευρωπαϊκό ρεκόρ».

Ο δρόμος προς την κορυφή

«Ήταν δύσκολη χρονιά η φετινή. Κόλλησα κορωνοϊό τον Ιανουάριο, επιδεινώθηκε η υγεία μου, είχα διάφορες επιπλοκές και συχνές νοσηλείες, με αποτέλεσμα να μην προετοιμαστώ όσο θα έπρεπε. Ενδεικτικά δύο εβδομάδες πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήμουν στο νοσοκομείο και δεν είχα κάνει καθόλου προπόνηση» συμπλήρωσε.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια η αθλήτρια είχε δίπλα της τον αθλητικό σύλλογο Θεσσαλονίκης «Ελπίδα», την πολύτιμη στήριξη του προπονητή της, Χρήστου Μητσιόπουλου, την Ομοσπονδία, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ως χορηγός η Domaine Agrovision, της οικογένειας Καρρά.

Ο αθλητισμός ως μέσο ψυχοθεραπείας και η πίστη στον Θεό

Η Τάνια Κεραμύδα πριν την επιδείνωση της υγείας της (σ.σ. το 2010) έκανε σπριντ, ενώ μετά το 2020 ο προπονητής της την προέτρεψε να ασχοληθεί με τον ακοντισμό, προσαρμόζοντας το πρόγραμμα των προπονήσεων ειδικά στις ανάγκες και τις δυνατότητες της.

«Στην αρχή ήμουν πολύ διστακτική, μετέπειτα συνειδητοποίησα αγώνα με τον αγώνα ότι τα συναισθήματα που βίωνα ήταν πιο έντονα. Προσωπικά δεν σκέφτηκα ποτέ τις μεγάλες επιτυχίες στον αθλητισμό, το έκανα επειδή το αγαπούσα και παρέμενα συγκεντρωμένη στην προσωπική μου βελτίωση. Έβλεπα και βλέπω τον αθλητισμό ως μέσο ψυχοθεραπείας και διέξοδο. Όπως για κάποιους είναι τρόπος χαλάρωσης μία βόλτα και ένας καφές για μένα είναι ο αθλητισμός, είμαι στον χώρο από έξι χρονών και δεν μπορών να φανταστώ τη ζωή μου μακριά από αυτό» τόνισε, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε κομμάτι της πίστης αναφέροντας ότι «όλα τα εμπόδια τα ξεπερνάω χάρη στην πίστη μου στον Θεό, προσεύχομαι πολύ και παίρνω δύναμη μέσα από αυτό».

Αναφερομένη στο μήνυμα που επιθυμεί να στείλει σε οποιονδήποτε αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ή αναπηρίας και διστάζει να ασχοληθεί ενεργά με τον αθλητισμό η πρωταθλήτρια επισημαίνει ότι «πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας, να τον φροντίζουμε και να πιστεύουμε σ’ αυτόν, καθώς από εμάς ξεκινούν όλα. Και να μην ξεχνάμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Αρκεί πρώτα να αποδεχτούμε την κατάσταση και μετά θα αντλήσουμε δύναμη να ξεπεράσουμε τα εμπόδια».

Η αφιέρωση και ο επόμενος στόχος

«Την διάκριση την αφιερώνω στον προπονητή μου, καθώς εδώ και τρία χρόνια έχουμε αντιμετωπίσει μαζί όλες τις δυσκολίες, είναι ένας ήρωας 72 χρόνων. Η ομαδική δουλεία απέδωσε καρπούς, θα μπορούσαμε να πούμε ότι εγώ κρατούσα το ακόντιο, η βολή είναι αποτέλεσμα του προπονητή» είπε και συμπλήρωσε ότι «επόμενος στόχος θα ήταν σίγουρα όπως για κάθε αθλητή οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, ωστόσο θα μείνουμε προσγειωμένοι στο παρόν».

Κλείνοντας η Τάνια όρισε ως κορυφαία στιγμή στην αθλητική της πορεία την κατάρριψη του ευρωπαϊκού ρεκόρ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις».

Πηγή: GrTimes

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]