Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > SEREXPO – Επιμελητήριο Σερρών: «Αέρας» εξωστρέφειας με ελληνικές και ξένες συμμετοχές

SEREXPO – Επιμελητήριο Σερρών: «Αέρας» εξωστρέφειας με ελληνικές και ξένες συμμετοχές



Ένα δυνατό πενταήμερο αναμένεται να τονώσει την οικονομία των Σερρών και μέσα από την διεθνή επιχειρηματική έκθεση SEREXPO να προβάλει τα τοπικά προϊόντα και το επιχειρείν του τόπου, με παράλληλες εκδηλώσεις και μουσικές συναυλίες. «Στόχος μας είναι η τόνωση της τοπικής οικονομίας, η εξωστρέφεια, η προβολή των προϊόντων μας σε Ελλάδα και εξωτερικό» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Θανάσης Μαλλιαράς.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το Σεπτέμβριο η πόλη των Σερρών, αφενός με τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αφετέρου με τη δυναμική επιστροφή της διεθνούς επιχειρηματικής έκθεσης SEREXPO, η οποία θα πραγματοποιηθεί 21 – 25 Σεπτεμβρίου, στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ».

Η SEREXPO βρίσκεται στην τελική ευθεία και οι συμμετοχές των εκθετών αναμένεται να ξεπεράσουν εκείνες του 2019. Πρόκειται για την 6η διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται από το 2015 έως το 2019, με μια παύση διετίας λόγω κορωνοϊού, και κάτω από την ίδια στέγη συναντώνται τοπικά προϊόντα, τεχνολογία, καινοτομία, αγροδιατροφή, τουρισμός, εμπόριο κτλ.

Το ενδιαφέρον των εκθετών είναι ιδιαίτερα αυξημένο και όπως πληροφορείται το GRTimes.gr υπάρχουν μικρά περιθώρια για δηλώσεις συμμετοχής για λίγες ημέρες ακόμη, καθώς απομένουν ελάχιστα πλέον διαθέσιμα περίπτερα.

«Είμαστε στο 90% σε αιτήσεις συμμετοχών σε σχέση με το 2019» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Θανάσης Μαλλιαράς εξηγώντας πως «το 2019 είχαμε 102 εκθέτες ενώ φέτος, μέχρι στιγμής είναι 90, δίχως να υπολογίσουμε τους φορείς – Περιφέρεια, Δήμους, Υπουργείο».

Οι συμμετοχές από Βουλγαρία υπολογίζονται περί τις 15 – 20, αφορά επιχειρήσεις στον τομέα του εμπορίου και της αγροδιατροφής, και όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών θα πραγματοποιηθούν και Β2Β συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων και Βούλγαρων επιχειρηματιών ώστε να θέσουν τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες. Σ’ ότι αφορά την επισκεψιμότητα, το 2019 καταγράφηκαν περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταήμερης γιορτής του επιχειρείν ενώ φέτος αναμένονται πολύ περισσότεροι.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της SEREXPO, εκτός από τα εκθέματα των προϊόντων θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις, αθλητικού, γαστρονομικού, ενημερωτικού χαρακτήρα και βεβαίως οι μουσικές συναυλίες κάθε βράδυ με γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, θα πραγματοποιηθούν αθλητικές εκδηλώσεις με τουρνουά μπάσκετ και teqball ένα νέο άθλημα που βασίζεται στο ποδόσφαιρο, ωστόσο χρησιμοποιείται και ένα τραπέζι που θυμίζει εκείνα του πινγκ πονγκ.

Φεστιβάλ γαστρονομίας με τοπικά σερραϊκά προϊόντα θα εξελίσσεται καθημερινά, εκτός Παρασκευής 23/9 όπου και θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της SEREXPO, ενώ το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί για δεύτερη χρονιά η AGROSERRES, στόχος της οποίας είναι να καταστεί θεσμός για το νομό των Σερρών (σ.σ. είχε διοργανωθεί και πέρυσι υπό την επωνυμία SERRES AGRIBUSINESS). Ενημερωτικές ομιλίες σχετικά με τα προγράμματα Leader, fashion show από το Σωματείο Κομμωτών κτλ. συμπεριλαμβάνονται στις παράλληλες εκδηλώσεις της SEREXPO, με αποκορύφωμα τις βραδινές συναυλίες.

Γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου

Η SEREXPO, εκτός από την επιχειρηματικότητα  και την εξωστρέφεια, υποστηρίζει και την ψυχαγωγία των εκατοντάδων επισκεπτών της. Επ’ αυτού, κάθε βράδυ, γνωστοί καλλιτέχνες θα διασκεδάζουν το κοινό στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», που στεγάζεται στο πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη και μετονομάστηκε σε Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», ως ελάχιστη τιμή προς τον αείμνηστο πρόεδρο, Χρήστο Μέγκλα.

Σχετικά με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα την πρώτη ημέρα έναρξης της SEREXPO, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου θα τραγουδήσει ο Δημήτρης Μπάσης. Την Πέμπτη 22/9 στη σκηνή θα ανέβει η Ρένα Μόρφη, την Παρασκευή 23/9 ο Γιάννης Κότσιρας, το Σάββατο 24/9 ο Γιώργος Λιανός και ο Γιάννης Βαρδής ενώ τελευταία ημέρα διοργάνωσης της φετινής SEREXPO την αυλαία θα ρίξει ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια της SEREXPO θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 19.00, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα,  του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, δημάρχων των υπολοίπων δήμων, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών Θανάση Μαλλιαρά και μελών του διοικητικού Συμβουλίου, φορέων  κτλ.

«Παρών» και στην 86η ΔΕΘ

Επιπρόσθετα, το Επιμελητήριο Σερρών θα λάβει μέρος στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 10 – 18 Σεπτεμβρίου. Μαζί με οκτώ Σερραϊκές επιχειρήσεις θα βρίσκεται στο Περίπτερο 3 της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Στο κέντρο των Σερρών ο Πρωθυπουργός

Στις Σέρρες αλλά και στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιώντας συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων.

Σχετικά με την πόλη των Σερρών, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες της περιοχής, το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σουλίου, την, υπό κατασκευή, νέα πτέρυγα της ψυχιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, για την υπογραφή σύμβασης του νέου πυροσβεστικού σταθμού. Επίσης, όπως πληροφορείται το GRTimes.gr στις 12.30 το μεσημέρι θα βρίσκεται σε κεντρικό καφέ της πόλης, στην Πλατεία Κρονίου, όπου και θα συναντηθεί με πολίτες των Σερρών.

Πηγή GrTimes

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]