Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > «Το Πιροσκί» φέρνει τις παραδοσιακές γεύσεις του Πόντου στην Αγορά Μοδιάνο

«Το Πιροσκί» φέρνει τις παραδοσιακές γεύσεις του Πόντου στην Αγορά Μοδιάνο



Με ‘Το Πιροσκί- Ποντιακά Παραδοσιακά Προϊόντα’ ο Γιάννης Κοτζαγερίδης, ετοιμάζεται  να φέρει στην ανανεωμένη Αγορά Μοδιάνο, τις γεύσεις της παραδοσιακής ποντιακής κουζίνας,  με πρώτο και καλύτερο το πιο δημοφιλές έδεσμα σε κάθε σπίτι Ποντίων, το πιροσκί.

Για τον μόλις 26χρονο Γιάννη Κοτζαγερίδη, που δραστηριοποιείται ήδη στο χώρο του λιανεμπορίου με το μίνι μάρκετ που διαθέτει στον Ξηροπόταμο Θεσσαλονίκης, η απόφαση να ανοίξει κατάστημα στη Μοδιάνο – μία Αγορά που τραβάει ορισμένα από τα  καλά «πιασμένα» ονόματα στον κλάδο τροφίμων- οπωσδήποτε και αποτελεί μεγάλο τόλμημα.

«Ήθελα να δημιουργήσω κάτι το διαφορετικό στο κέντρο της πόλης και αποφάσισα αυτό το κάτι να είναι άρρηκτα δεμένο με τις ρίζες μου, κατέληξα λοιπόν στο πιροσκί. Στον Πόντο, το πιροσκί δεν έλειπε από κανένα σπιτικό, γιατί ήταν το πρώτο και βασικότερο έδεσμα», εξήγησε ο Γιάννης Κοτζαγερίδης.

Τα σχέδια για ‘Το Πιροσκί’, που θα βλέπει προς την πλευρά της οδού Ερμού, δίνουν και παίρνουν. Και βέβαια, στο κατάστημα του κ. Κοτζαγερίδη, οι δελεαστικές επιλογές για τους πελάτες, δεν θα εξαντλούνται στα πιροσκί.  Στο ‘Πιροσκί’, θα προσφέρονται επίσης ωτία, τσιριχτά – δηλαδή ποντιακοί λουκουμάδες, βιολογικό αριάνι σε διάφορες γεύσεις φρούτων και χειροποίητα ποντιακά ζυμαρικά. Και, πιροσκί, σε περίπου 15 διαφορετικές γεύσεις, με πολλές πέρα από τις γνωστές κλασικές, με γεμίσεις πιο ξεχωριστές, κάποιες πιο πικάντικες, αλλά και πιροσκί για τους vegan.

«Στόχος μας είναι να συστήσουμε τις γεύσεις του Πιροσκί στους Πόντιους της Θεσσαλονίκης, αλλά βεβαίως και στους ξένους που θα επισκέπτονται το κέντρο της πόλης και την Αγορά Μοδιάνο. Από τη Μοδιάνο δεν θα μπορούσε, ούτε θα έπρεπε να λείπει το ποντιακό στοιχείο», πρόσθεσε ο κ. Κοτζαγερίδης.

Να σημειωθεί ότι ο νεαρός επιχειρηματίας, ξεχωρίζει και σαν υπερδραστήριος στα κοινά, ενασχόληση από την οποία γεννιούνται πολλές δημιουργικές ιδέες, όπως εξήγησε. Ο Γιάννης Κοτζαγερίδης είναι αντιπρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού «Μέγας Αλέξανδρος», επίσης είναι υπεύθυνος Περιβάλλοντος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης,  αλλά και αντιπρόεδρος της Επενδυτικής Εταιρείας του Δήμου Βόλβης.

Πηγή GrTimes

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]