Αρχική > Slider > Η ComeTogether πήρε το εισιτήριο για το TECS- 5 start ups στο pipeline

Η ComeTogether πήρε το εισιτήριο για το TECS- 5 start ups στο pipeline



Στην ComeTogether, που “φέρνει επανάσταση” στην  αγορά των live events με τo ΝFT ticketing,  με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια που με την τεχνολογία του blockchain και τα ΝFTs,  “καθαρίζουν” τη “μαύρη” δευτερογενή αγορά εισιτηρίων των μεγάλων διοργανώσεων, δίνοντας παράλληλα συλλεκτικά ψηφιακά προϊόντα στους fans, κάνει την τρίτη του τοποθέτηση το TECS Capital Fund.

Όπως είπε στο GRTimes.gr o κ. Σωτήρης Σιάγας, διευθύνων σύμβουλος της Venture Stories Partners AΕΔΑΚΕΣ και εταίρος του TECS, η ομάδα αξιολογητών του fund είναι πολύ κοντά στο να δώσει το «πράσινο φως» σε δύο ακόμη νεοφυείς εταιρείες ως το τέλος Ιουλίου, μία start up και μία spin off του ΑΠΘ. Επίσης,  έχει επιλέξει τρεις ακόμη start ups των οποίων ο οριστικός έλεγχος θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Οκτωβρίου. Στόχος είναι, ως τέλη Δεκεμβρίου 2022, το TECS Capital Fund να έχει επενδύσει συνολικά σε 9 ή και 10 εταιρείες τεχνολογιών του ‘Industry 4.0’.

Η ζήτηση που συνάντησε στην αγορά των νεοφυών επιχειρήσεων το ΤΕCS, είναι τεράστια. Το fund- σημειωτέον το πρώτο με έδρα Θεσσαλονίκη- είχε ως τώρα περίπου 700 κρούσεις από ενδιαφερόμενους νέους επιχειρηματίες ή επιχειρηματίες to be, με αιτήσεις και συναντήσεις, έχει δε ήδη τοποθετηθεί στη spin off του ΑΠΘ Cyclopt PC και στην Oliveex από το Βόλο.  Η Cyclopt PC, αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις για ποιοτικό software ενώ η Oliveex παρέχει λύσεις industrial internet of things/IIOT για τη βιομηχανία τροφίμων.

Επιδίωξη των τριών εταίρων του TECS, δηλαδή των Αντώνη Ηλία, Θεόφιλου Μυλωνά και Σωτήρη Σιάγα, είναι, να επενδύσουν μέσα σε διάστημα διετίας (σ.σ. βγήκαν στον αέρα το Δεκέμβριο του 2020) το κεφάλαιο των 3,1 εκατ. ευρώ που συγκέντρωσαν από ιδιώτες και από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, πόρους που επενδύουν σε start ups και spin offs, αποκτώντας μετοχικά μερίδια της τάξης του 13%-14%.

Όπως τόνισε ο κ. Σιάγας, ο μετοχικός έλεγχος των εταιρειών στις oποίες επενδύει το TECS παραμένει στους ερευνητές και τους καινοτόμους επιχειρηματίες που τις δημιούργησαν και συνεχίζουν να τις αναπτύσσουν.

ComeTogether: και εισιτήριο και ψηφιακή τέχνη

Αυτή την εβδομάδα, ComeTogether και TECS υπέγραψαν το part holders agreement, με το οποίο ανοίγει και ο δρόμος για να εισπράξει η start up τα επιπλέον κεφάλαια που θα μπούνε στην Εταιρεία (σ.σ. περίπου 300.000 ευρώ).

Kαι η ComeTogether εξασφαλίζει την κεφαλαιακή ενίσχυση, σε μία συγκυρία πιο θετική αφού η αγορά των ζωντανών events άνοιξε το 2022 και έφτασε κοντά στο 80% του 2019, συγκυρία ασύγκριτα καλύτερη από την “παγωμένη” διετία του covid.

Η ComeTogether, εταιρεία που ιδρύθηκε το 2018 στη Θεσσαλονίκη και την οποία «τρέχουν» οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί Λάζαρος Πεντερίδης και Σταύρος Αντωνιάδης, μαζί με τον επίσης συνιδρυτή , computer scientist Στάθη Μήτσκα, έχει ήδη κάνει, με επιτυχία, την είσοδό της στη δευτερογενή αγορά των live events, μία “μαύρη” αγορά , με πολλά φαινόμενα υπερτιμήσεων και γενικότερα αιχροκέρδειας.

Στα 300 εκατ. η ελληνική αγορά των live events

Και όταν μιλάμε για αγορά των live events, αναφερόμαστε σε μία πραγματικά μεγάλη αγορά που παγκοσμίως υπολογίζεται στα 75 δισ. δολάρια με τις μεταπωλήσεις να φτάνουν σε αξία τα 15 δισ. , ενώ στην Ελλάδα είναι κοντά στα 300 εκατ. ευρώ, με τη δευτερογενή, κατ’ αναλογία (στο 1/5 περίπου), να υπολογίζεται κοντά στα 60 εκατ. ευρώ.

«Η ComeTogether απευθύνεται στη διεθνή αγορά και στους διοργανωτές εκδηλώσεων, αυτοί είναι οι πελάτες μας και αυτούς πρέπει να μπορούμε να πείσουμε για το προϊόν μας το οποίο διασφαλίζεται από ένα δυναμικό qr code που μεταβάλλεται κάθε 30 δευτερόλεπτα. Με αυτό το ψηφιακό εισιτήριο ελέγχονται και ιχνηλατούνται τυχόν μεταπωλήσεις και μεταβιβάσεις.

«Συνεπώς, με την τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει για την έκδοση ψηφιακών εισιτηρίων , αποφεύγονται τα φαινόμενα απάτης στη δευτερογενή αγορά , δηλαδή στις μεταπωλήσεις εισιτηρίων. Μπαίνει τέλος στις υπερτιμήσεις, στις τεχνητές ελλείψεις που δημιουργούνται με τα ticket bots, στα κίβδηλα, ήδη σκαναρισμένα εισιτήρια. Το NFT ticketing φέρνει  μόνο κέρδος για τους διοργανωτές αλλά και το κοινό, δηλαδή τους αγοραστές  εισιτηρίων συναυλιών ή αθλητικών διοργανώσεων», τόνισε ο κ. Πεντερίδης ο οποίος πρόσθεσε μία πολύ σημαντική πλευρά που αφορά την συλλεκτική αξία των NFTs tickets.

«Με τα NFT tickets, δηλαδή με τα εισιτήρια που μπορούν να φέρουν επάνω και ψηφιακά highlights ενός event, δημιουργείται και μία συλλεκτική αγορά ψηφιακών εισιτηρίων, αγορά που γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι, από τα φυσικά, έγχαρτα εισιτήρια. Οι οπαδοί μίας ομάδας, οι fans ενός καλλιτέχνη, μίας μουσικής μπάντας, έχουν με τα NFT’s (non fungible tokens) λόγω του περιεχομένου που μπορούν να φέρουν τα ψηφιακά εισιτήρια, δηλαδή πχ ένα δημιούργημα ψηφιακής τέχνης,  μία πολύ καλύτερη εμπειρία από ένα event.

Επίσης στα NFT tickets, μετά την πραγματοποίηση μίας διοργάνωσης, μπορεί να προστεθεί είτε από το διοργανωτή, είτε από το άτομο που την παρακολούθησε, κάποιο highlight του ματς ή της συναυλίας. Αυτές οι δημιουργικές πινελιές προσθέτουν αξία στα NFT tickets, κάνοντάς τα πιο collectable. Μάλιστα οι διοργανωτές, μπορούν να παίρνουν και royalties από τα συλλεκτικά NFT tickets, σε κάθε τους μεταπώληση».

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι του TECS

Στις υπόλοιπες νεοφυείς επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν κατά την πρώτη επενδυτική περίοδο του TECS , πιθανότατα θα συμπεριληφθεί  spin off που δουλεύει πάνω στην παραγωγή ενέργειας από στερεά απόβλητα, αλλά και μία start up του χώρου του Med Tech.

Στις επόμενες start ups, που έχουν προεπιλεγεί για να εξετασθούν ως τον Οκτώβριο, συμπεριλαμβάνεται καινοτόμος εταιρεία του Fintech, μία ακόμη που ασχολείται με το metaverse αλλά και μία τρίτη, που συνδυάζει την αγορά ακινήτων με το Fintech.

Kρίσιμος παράγοντας για τις επιλογές του TECS, είναι, οι υποψήφιες επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται στις τεχνολογίες του ‘Industry 4.0’.

Πηγή: GrTimes

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]