Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Κ. Μητσοτάκης: 30 στρατηγικές παρεμβάσεις για τη Θεσσαλονίκη του 2030 (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κ. Μητσοτάκης: 30 στρατηγικές παρεμβάσεις για τη Θεσσαλονίκη του 2030 (ΦΩΤΟ-VIDEO)



Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα παρουσιαστεί το Στρατηγικό Σχέδιο με τις 30 παρεμβάσεις για τη Θεσσαλονίκη του 2030, ένα σχέδιο αναπτυξιακό το οποίο ποτέ τα προηγούμενα έτη δεν είχε η πόλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση των πολύωρων συσκέψεων που είχε στο ΥΜΑΘ, με τους εκπροσώπους παραγωγικών, επιστημονικών αλλά και αυτοδιοικητικών φορέων.

Πρόκειται για παρεμβάσεις σε τέσσερις βασικούς άξονες πολιτικής και συγκεκριμένα στις υποδομές, στην υγεία και στην πρόνοια, στην επιχειρηματικότητα αλλά και σε αναπλάσεις που αναδεικνύουν τη Θεσσαλονίκη πολιτιστικά, αθλητικά, περιβαλλοντικά. Οι 30 αυτές παρεμβάσεις θα αναρτηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, αναλυτικά παρουσιασμένες, και στον ιστότοπο του ΥΜΑΘ/ Υπουργείου Εσωτερικών .

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μόνο σε ορισμένα από τα μεγάλα έργα της πόλης, λέγοντας για μία ακόμη φορά ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει και σύγχρονο μετρό και αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πάρα πολύ σημαντικό έργο του Fly Over, που αποτέλεσε μία αποκλειστικά κυβερνητική πρωτοβουλία και ως προς την ωρίμανση αλλά και ως προς την επιλογή του αναδόχου. Στις παρεμβάσεις αυτές, που αφορούν υποδομές,  περιλαμβάνονται έργα και στην περιοχή του Λιμανιού, όπως προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στο νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο που θα κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, για το οποίο προχωρά γρήγορα η ωρίμανση των σχετικών μελετών.

Να σημειωθεί ότι η έκταση ήδη έχει παραχωρηθεί και το νέο ογκολογικό νοσοκομείο θα γίνει κοντά στα δύο υφιστάμενα νοσοκομεία, στο 424 ΓΝΣ και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, σε μία περιοχή όπου θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο Πάρκο Υγείας με σημαντικές υπερτοπικές υποδομές περίθαλψης.

Σε αυτή την σύντομη ενημέρωση ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει αναφορά στην μετατροπή της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης στο Καλοχώρι, σε οργανωμένο Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης, αλλά και την ταχύτατη προώθηση του μεγάλου project του Τεχνολογικού Πάρκου thess INTEC.

O κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε  την τοποθέτησή με τις δύο σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ και την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος , αλλά και στην ταχεία ωρίμανσης της διπλής ανάπλασης με τη μετακίνηση του γηπέδου του ΑΡΗ σε οικόπεδο του ΟΑΕΔ.

“Όλα αυτά θα παρουσιαστούν αναλυτικά και θα πιστοποιήσουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα σχέδιο έργων όμοιο του οποίου δεν έχει ποτέ προηγούμενα γνωρίσει η Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε ως το 2030 να είναι πραγματικά η πόλη που της  αξίζει,  για τους κατοίκους της, τους επισκέπτες της, στους επενδυτές που θα έρθουν να επενδύσουν σε αυτή” τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Πηγή: GrTimes

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]