Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Καλαμαριά: Αναβίωσε ο ερχομός των προσφύγων – Δεκάδες καραβάκια ζωντάνεψαν μνήμες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Καλαμαριά: Αναβίωσε ο ερχομός των προσφύγων – Δεκάδες καραβάκια ζωντάνεψαν μνήμες (ΦΩΤΟ-VIDEO)



Με αναμμένους πυρσούς, δεκάδες καραβάκια αναβίωσαν απόψε το δράμα της Μικρασιατικής Καταστροφής, αναπαριστώντας τον ερχομό των προσφύγων στη Νέα Κρήνη Καλαμαριάς.

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση, με όμορφες εικόνες, ο Δήμος Καλαμαριάς πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή», την «Εκδήλωση Μνήμης, Ξεριζωμού & Προσφυγιάς» για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Όπως και τότε, έτσι και απόψε, τα καραβάκια αναπαρέστησαν τον ερχομό των προσφύγων στην περιοχή της Καλαμαριάς και της Νέας Κρήνης, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους εκατοντάδες πολίτες που παραβρέθηκαν.

Στα μηνύματα της εκδήλωσης και στη συμβολή των προσφύγων για την ανάπτυξη της Καλαμαριάς, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης .

Η εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος «ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 1922-2022, Μια θάλασσα μνήμες… και γινήκαμε όλοι ένα», άρχισε με προβολή βίντεο με φωτογραφίες & συνεντεύξεις των ανθρώπων που γεννήθηκαν στα Αγιασμένα Χώματα της Ιωνικής Γης, εγκαταστάθηκαν & ίδρυσαν τη «Τη Νέα Κρήνη μας», ενώ στη συνέχεια ακολούθησε θεατρομουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Στη Σμύρνη μια φορά & έναν καιρό…».

Ο συντονιστής του προγράμματος και αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Καλαμαριάς, Θάνος Γιαννακός, μίλησε τόσο για την αποψινή εκδήλωση, όσο και για το μεγάλο επετειακό πρόγραμμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως είπε, στις συνολικά περίπου 50 εκδηλώσεις συμμετέχουν όλα τα πολιτιστικά σχήματα του δήμου, ξεχωρίζοντας το Συμπόσιο Μαρμαρογλυπτικής στο στρατόπεδο Κόδρα και το διεθνές συνέδριο για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Πηγή:GrTimes

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]