Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > ΠΑΟΚ: Δεύτερη γκέλα στον βωμό της Ευρώπης…

ΠΑΟΚ: Δεύτερη γκέλα στον βωμό της Ευρώπης…



Ο ΠΑΟΚ είχε μία συγκεκριμένη αποστολή στο Βόλο, αλλά επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη χωρίς να πάρει το τρίποντο, σε μία ακόμη γκέλα μετά από την ισοπαλία με τον Ατρόμητο.
Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το γεγονός ότι έγιναν μαζεμένες αλλαγές, συνολικά επτά σε σχέση με το ματς με την Κράσνονταρ κι άφησε δύο βαθμούς στο Πανθεσσαλικό, σε ένα συνολικά προβληματικό παιχνίδι.

Το σχήμα που παρέταξε ο Φερέιρα δεν είχε συνοχή και κυρίως στο πρώτο μέρος έκανε πολλά λάθη, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει, μένοντας στο μηδέν με το Βόλο, που έκανε πολλές καθυστερήσεις, με τον Φωτιά να αφήνει τους γηπεδούχους να παίξουν το… παιχνίδι τους από νωρίς στο δεύτερο μέρος.

Θετικά στοιχεία από τον Τσόλακ και τον Ουαγκέ, που πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους σήμερα, με τον Νινούα να δείχνει τη δύναμή του στο κομμάτι των στημένων και τον Περέιρα να εμφανίζεται αρκετά αγχωμένος, στο κομμάτι που αγωνίστηκε.

Μένοντας στο 0-0 με το Βόλο, ο ΠΑΟΚ χάνει κι άλλο έδαφος στο πρωτάθλημα, ωστόσο πλέον πρέπει να στρέψει και πάλι την προσοχή του στην Ευρώπη, καθώς το βράδυ της Τετάρτης (22:00) θα υποδεχτεί την Κράσνονταρ, με φόντο την χρυσή πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Εκτεταμένο ροτέισον

Το… προανήγγειλε από χθες ο Αμπέλ Φερέιρα και το έκανε πράξη σήμερα, ξεκινώντας ένα σχήμα με 7 αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με την Κράσνονταρ. Ο Πορτογάλος ανακάτεψε σε σημαντικό βαθμό τα πρόσωπα και παρέταξε έναν ΠΑΟΚ με νέα πρόσωπα, με τον Ζίβκοβιτς να είναι στο τέρμα και τους Κρέσπο, Μιχάι και Ίνγκασον στην άμυνα.

Στα δεξιά ήταν ο Ουαγκέ, στα αριστερά ο Περέιρα, με τον Εσίτι και τον Νινούα στη μεσαία γραμμή και τους Πέλκα, Βρακά και Τσόλακ στην επίθεση.

ΠΑΟΚ χωρίς συνοχή

Ήταν ξεκάθαρο από το ξεκίνημα στο Πανθεσσαλικό, πως το σύνολο που ξεκίνησε ο Φερέιρα δεν είχε συνοχή και δυσκολευόταν αρκετά ακόμη και να κρατήσει μπάλα, απέναντι στον σκληροτράχηλο Βόλο.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο παιχνίδι, με τον Περέα να σουτάρει στο 4ο λεπτό και τον Ζίβκοβιτς να είναι σε ετοιμότητα, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Ίνγκασον έσωσε τον ΠΑΟΚ από μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

Στο 17ο λεπτό, ο Γκαραβέλης πήρε την… μπουκιά από το στόμα του Τσόλακ κι ένα λεπτό αργότερα, ο Ριένστρα είδε την μπάλα να περνάει δίπλα ακριβώς από το δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Στο 32′ ο Σάντσες έριξε στο έδαφος τον Τσόλακ, που έκανε σωστή κίνηση στην περιοχή, αλλά μετά από τον έλεγχο VAR ο Φωτιάς έδωσε το οφσάιντ, ενώ στο 40′ ο «Δικέφαλος» έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 1-0, με τον Μιχάι αρχικά και τον Κρέσπο στη συνέχεια να βλέπουν και πάλι τον Γκαραβέλη να φωνάζει «παρών».

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, χωρίς τεράστιες φάσεις και με αρκετά λάθη.

Βελτιωμένος, αλλά…

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά καλύτερα στο δεύτερο μέρος και το 50′ ο Τσόλακ άγγιξε το 0-1, αλλά στάθηκε άτυχος, με την κεφαλιά του να σταματάει στο δοκάρι του Γκαραβέλη, ενώ ένα λεπτό μετά ο Περέιρα δοκίμασε το πόδι του από αρκετά μακρινή απόσταση και ο γκολκίπερ του Βόλου του είπε «όχι».

Στο 55′ ο «Δικέφαλος» έχασε νέα, σπουδαία ευκαιρία, με τον Τσόλακ να βγαίνει απέναντι από τον Γκαραβέλη από πλάγια θέση και να «σπάει» για τον Πέλκα, που πλάσαρε αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Βόλου είχε απάντηση.

Ο Φερέιρα ανακάτεψε την τράπουλα, ρίχνοντας στη μάχη τους Ζίβκοβιτς, Καντουρί, Τζόλης, Κούτσια και Γιαννούλη και ο Τσόλακ έχασε σπουδαία ευκαιρία από δύσκολη θέση στο 65′.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ στο φινάλε, αλλά τόσο ο Νινούα, όσο και ο Κούτσιας δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ και οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, με τον «Δικέφαλο» να αφήνει άλλους δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος: Γκαραβέλης, Τέκιο, Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης, Μπαριέντος (86’ Κιάκος), Μαρτίνες (58’ Μπαρτόλο), Περέα (50’ Γκουαροτσένα), Δουβίκας.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μιχάι, Ουαγκέ (73’ Κούτσιας), Εσίτι (63’ Ελ Καντουρί), Νινούα, Περέιρα (63’ Γιαννούλης), Πέλκας (56’ Άντριγια Ζίβκοβιτς), Βρακάς (56’ Τζόλης), Τσόλακ.

Πηγή: paok24.com

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]