Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Θεσσαλονίκη: Πώς «σώθηκαν» παρακείμενες επιχειρήσεις από τη φωτιά σε κατάστημα με αθλητικά (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Πώς «σώθηκαν» παρακείμενες επιχειρήσεις από τη φωτιά σε κατάστημα με αθλητικά (VIDEO-ΦΩΤΟ)



Ολοσχερώς καταστράφηκε το κατάστημα αθλητικών ειδών στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης μετά από το πέρασμα της πυρκαγιάς χθες το απόγευμα, όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία η επιχείρηση παραδόθηκε στις φλόγες. Επί σχεδόν τρεις ώρες οι Πυροσβέστες έδιναν μάχη, ώστε να μην επεκταθούν οι φλόγες στο διπλανό κατάστημα παιχνιδιών, το οποίο και θα παραμείνει κλειστό τις επόμενες ημέρες. Την ίδια ώρα ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής, συνεχίζουν να συλλέγουν τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην εξακρίβωση των αιτιών πρόκλησης της πυρκαγιάς, με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να εκτιμά πως η φωτιά ξέσπασε μετά από βραχυκύκλωμα στο σύστημα κλιματισμού.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το κατάστημα και ο περιβάλλοντας χώρος είναι αποκαρδιωτική. Μάλιστα, η ακριβώς διπλανή επιχείρηση με παιχνίδια θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο για τις επόμενες ημέρες, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν.

“Η φωτιά ευτυχώς δεν πέρασε στο δικό μας κατάστημα, χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών, ωστόσο προκλήθηκαν ζημιές, οι οποίες για να αποκατασταθούν θα χρειαστούν μερικές ημέρες”, δηλώνει στο GRTimes ο υποδιευθυντής του καταστήματος παιχνιδιών, Τραϊανός Μπαρδάκας.

Αμέσως στήθηκε πυροσβεστική επιχείρηση και προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τον κίνδυνο της επέκτασης της πυρκαγιάς στο διπλανό κατάστημα της εταιρίας παιδικών παιχνιδιών MOYSTAKAS και ευτυχώς αυτό επετεύχθη», εξήγησε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Νομού Θεσσαλονίκης, αρχιπύραρχος Θεόδωρος Κοσμίδης, διευκρινίζοντας πως περιμετρικά του φλεγόμενου κτιρίου τοποθετήθηκαν πυροσβεστικοί αυλοί.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το κατάστημα στην Πυλαία, λειτουργούν πολλές αντίστοιχες επιχειρήσεις και κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τι θα γινόταν σε περίπτωση επέκτασης της φωτιάς.

Οι πυκνοί καπνοί (λόγω των εύφλεκτων υλικών) που κάλυψαν άλλωστε την ευρύτερη περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο στους υπεύθυνους των παρακείμενων καταστημάτων παρά να δώσουν οδηγίες για προληπτική εκκένωση, ωστε να μην δημιουργηθούν αναπνευστικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, της Τετάρτης (134/70 και τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 7. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 30 Πυροσβέστες, εθελοντές, υπάλληλοι δήμων με 11 οχήματα και υδροφόρες.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Δημήτρη Νένο, το πιθανότερο είναι η φωτιά να προκλήθηκε μετά από βραχυκύκλωμα στο σύστημα κλιματισμού του καταστήματος, ωστόσο σε κάθε περίπτωση αναμένεται το πόρισμα των ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: GrTimes

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]