Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Χαλκιδική: «Μετράνε τις πληγές» τους οι κάτοικοι στην Σιθωνία – Κατέρρευσε μέρος της γέφυρας στη Συκιά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Χαλκιδική: «Μετράνε τις πληγές» τους οι κάτοικοι στην Σιθωνία – Κατέρρευσε μέρος της γέφυρας στη Συκιά (ΦΩΤΟ-VIDEO)



Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στις περιοχές της Σιθωνίας Χαλκιδικής, η οποία βρισκόταν χθες στο επίκεντρο της κακοκαιρίας – Λάσπες και πλημμυρισμένοι δρόμοι – Χωρίς ρεύμα ακόμα το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής –Το σοβαρότερο πρόβλημα στο παραλιακό μέτωπο της Τορώνης – Κατέρρευσε μέρος της γέφυρας στην Συκιά – «Για άλλη μια φορά το χωριό έχει κοπεί στη μέση» λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλειος Ζήσιος «από σήμερα το πρωί σταμάτησαν σταδιακά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τώρα είμαστε όλοι επί ποδός για τις εργασίες αποκατάστασης. Με μηχανήματα έργων ο δήμος βρίσκεται στα σημεία με τα σοβαρότερα προβλήματα και κάνουμε ότι μπορούμε».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο παραλιακό μέτωπο Τορώνης. Η βροχή που έπεσε χθες ήταν πολύ έντονη, «άνοιξαν οι ουρανοί», σε σημείο που ο δρόμος στην παραλία σκεπάστηκε από τη θάλασσα. Τώρα έχουμε πρόβλημα με την λάσπη, όπως είναι φυσικό. Σοβαρό πλήγμα έχει υποστεί όμως και η Αγροτική Οδοποιία» συμπλήρωσε.

«Στο ίδιο έργο θεατές»

«Από την κακοκαιρία κατέρρευσε και μέρος της γέφυρας στην Συκιά, με αποτέλεσμα να κοπεί για άλλη μια φορά το χωρίο στη μέση. Στα 300 μέτρα υπάρχει σχολικό συγκρότημα και οι κάτοικοι δεν μπορούν να περάσουν απέναντι, οι συνθήκες είναι αντίξοες. Το πρόβλημα με την γέφυρα έχει επισημανθεί πολλάκις. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ζητάμε τα αυτονόητα να αποκατασταθεί η γέφυρα πριν θρηνήσουμε θύματα» τόνισε ο κ. Ζήσιος.

Ακόμη χωρίς ρεύμα

«Η ηλεκτροδότηση δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη, καθώς σε όλη τη Σιθωνία υπάρχουν μόλις δύο συνεργία του ΔΕΔΔΗΕ. Τρέχουν από χθες σε Τορώνη, Νικήτη και Μαρμαρά για να προλάβουν» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού κτηνοτρόφου

Τέλος ο κ. Ζήσιος ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια της νύχτας στήσαμε με τον δήμο μια επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός κτηνοτρόφου στην περιοχή «Μεταλλείο», ο οποίος είχε εγκλωβιστεί σε χείμαρρο», ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος χθες στο GRTimes, σε ρέμα που βρίσκεται στην περιοχή και «φούσκωσε» από τις μεγάλες ποσότητες νερού που έχουν πέσει από το πρωί της Τετάρτης (24/8), εγκλωβίστηκε ένα όχημα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε τουρίστες από τη Βουλγαρία.

Πηγή:GrTimes

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]