Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πανελλήνιες 2022: Δείτε τις βάσεις σε όλες τις σχολές (πίνακες)

Πανελλήνιες 2022: Δείτε τις βάσεις σε όλες τις σχολές (πίνακες)



Όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο το Dnews νωρίτερα, οι βάσεις 2022 ανακοινώθηκαν τελικά σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας. Δείτε τα αποτελέσματα πανελληνίων

Νωρίτερα από ποτέ, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί το Υπουργείο Παιδείας και η Υπουργός Νίκη Κεραμέως προσωπικά, ανακοινώθηκαν τελικά οι βάσεις 2022 βάζοντας τέλος στην αγωνία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Δείτε τις βάσεις :

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2021 -ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2022

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ ΝΕΟ 2020-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2022

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ 2020-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2022

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2021-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2022

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2022

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2020-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2022

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2022

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2022

Βάσεις εισαγωγής ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ στα ΔΙΕΚ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ

Βάσεις εισαγωγής ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ στα ΔΙΕΚ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ

Στατιστικά Προτιμήσεων στα ΔΙΕΚ

Όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, «για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν τα τελικά αποτελέσματα εντός του Ιουλίου, σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα σε σύγκριση με το παρελθόν. Τα αποτελέσματα, για πρώτη φορά έπειτα από 58 χρόνια, θα εκδοθούν στα τέλη Ιουλίου, αντί για τα τέλη Αυγούστου. Με σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου και την ανάγκη για βέλτιστο προγραμματισμό».

Βέβαια, ο χρόνος ανακοίνωσης των βάσεων εξαρτάται από τον χρόνο τέλεσης των εξετάσεων. Για παράδειγμα, το 1964 οι εξετάσεις έγιναν τον Σεπτέμβριο και τα αποτελέσματα βγήκαν τρεις μήνες μετά, επίτευγμα για τα τεχνολογικά δεδομένα της εποχής.

Πώς θα δείτε τις βάσεις

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο) μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα των βάσεων 2022 και με sms στο κινητό, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα των επιτυχόντων για τις βάσεις 2022 θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Αποτελέσματα για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που είχαν χρησιμοποιήσει για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Γιατί ανακοινώθηκαν τόσο νωρίς

Η φετινή επίσπευση της ανακοίνωσης αποδίδεται στο γεγονός ότι οι πρακτικές δοκιμασίες για τις σχολές του Στρατού και της Αστυνομίας ολοκληρώθηκαν μέσα στην άνοιξη (έως πέρυσι ολοκληρώνονταν το καλοκαίρι).

Παράλληλα, η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις που εισάγονται στα ΑΕΙ σε ποσοστό 5%, καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά –και εφεξής– τον Μάιο.

Πηγή: Dnwews

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]