Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > ΒeSafe: Μαθητές από την Καβάλα δημιούργησαν ένα βραχιόλι που «τελειώνει» την εγκληματικότητα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΒeSafe: Μαθητές από την Καβάλα δημιούργησαν ένα βραχιόλι που «τελειώνει» την εγκληματικότητα (ΦΩΤΟ-VIDEO)



Γυναικοκτονίες, δολοφονίες, ληστείες… «o κόμπος έφτασε στο χτένι» για την ελληνική κοινωνία, όμως κάποια παιδιά από την Καβάλα, επέλεξαν να μη μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Έτσι, 27 μαθητές της Α’ Λυκείου του 6ου ΓΕΛ Καβάλας, δημιούργησαν το BeSafe, στο πλαίσιο του μαθητικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2022» του Junior Achievement Greece, όπου και κέρδισαν τη 2η θέση ανάμεσα σε 100 διαγωνιζόμενα σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα βραχιόλι με χαρακτήρα panic button, το οποίο ειδοποιεί άμεσα τους οικείους της/του κατόχου, δίνοντάς το σήμα ότι το άτομο κινδυνεύει.

 

«Φέτος, τα παιδιά, λόγω των γυναικοκτονιών και της εγκληματικότητας γενικότερα, διάλεξαν να δημιουργήσουν ένα βραχιόλι-panic button ώστε οποίος πατάει το κουμπάκι του, να φεύγει αυτόματα ένα e-mail στον παραλήπτη που έχει οριστεί από τον κάτοχό του, είτε αυτός είναι κηδεμόνας, είτε φίλος, είτε γονέας», εξηγεί στο GRTimes η Αναστασία Τσακμάκη, καθηγήτρια του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, λέγοντας παράλληλα ότι το βραχιόλι απέσπασε βραβείο στην κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμη του διαγωνισμού «YouSmile Awards» που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

BeSafe

BeSafe

BeSafe

Η κ. Τσακμάκη περιγράφει ακόμη ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι εξαιρετικά εποικοδομητική για τα παιδιά, καθώς «είδαν πώς στήνεται μία επιχείρηση από την αρχή μέχρι το τέλος».

Το βραχιόλι “BeSafe”

BeSafe

Το βραχιόλι “BeSafe”

Οι μαθητές ξεκίνησαν να δουλεύουν τη συγκεκριμένη κατασκευή από τον Οκτώβριο του 2021. «Παρότι η πανδημία μας δυσκόλεψε, φέτος τα καταφέραμε και τα παιδιά δούλεψαν με πολλή, πολλή όρεξη», λέει σχετικά η καθηγήτριά τους.

Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών, στάθηκαν ο διευθυντής του σχολείου, Δανιήλ Εμμανουηλίδης, η κ. Τσακμάκη, αλλά και οι καθηγήτριες, Μαρία Μουτάφη και Στέλλα Ματετζή.

«Τα παιδιά είχαν μία άψογη συνεργασία και τα κατάφεραν περίφημα», εξηγεί άλλωστε η ίδια η κ. Τσακμάκη, αποδεικνύοντας επακριβώς το μήνυμα του διαγωνισμού «You Smile Awards», ότι δηλαδή, «ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο»!

Πηγή: GrTimes

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]