Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Χαλκιδική: «Πλάτη» στις επιχειρήσεις που δεν βρίσκουν προσωπικό βάζουν συγγενικά πρόσωπα

Χαλκιδική: «Πλάτη» στις επιχειρήσεις που δεν βρίσκουν προσωπικό βάζουν συγγενικά πρόσωπα



Το βάρος από την απουσία των κενών θέσεων στον ελληνικό τουρισμό «σηκώνουν» αυτήν την καλοκαιρινή περίοδο οι συγγενείς που διαθέτουν καταστήματα εστίασης ή ξενοδοχειακά καταλύματα στην Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης μαθητές που τελειώνουν το σχολείο, φοιτητές που γυρίζουν από τον τόπο σπουδών τους στην πατρική τους κατοικία βοηθούν όσο είναι δυνατόν τις επιχειρήσεις συγγενικών τους προσώπων, ώστε να «βγει» όσο πιο αναίμακτα γίνεται η φετινή τουριστική περίοδο στη Χαλκιδική.

Επιπροσθέτως, το μεγάλο στοίχημα της φετινής καλοκαιρινής σεζόν, σύμφωνα με τον πρόεδρο είναι το μεγάλο κόστος. «Κάποιοι έχουν πραγματοποιήσει αυξήσεις, ενώ άλλοι προσπαθούν από τον τζίρο που κάνουν, να κρατούν τις τιμές σε ένα φυσιολογικό πλαίσιο. Γενικώς υπάρχει μεγάλη προσφορά, διότι μπορείς να βρεις το φθηνό… όμως μπορείς να βρεις και το ακριβό. Ουσιαστικά είναι το τι θέλει να ξοδέψει ο παραθεριστής».

Οι Δανοί τουρίστες μέχρι στιγμής την έκπληξη

Βλέπουμε πως  υπάρχει υψηλή κινητικότητα αυτή την περίοδο. Καλύψαμε τα κενά των Ρώσων και των Ουκρανών, με  Άγγλους, Γερμανούς, Γάλλους και Δανούς, οι οποίοι είναι πολύ περισσότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές» πρόσθεσε ο Γιάννης Κουφίδης.

Τέλος, τα έξοδα έχουν αυξηθεί γύρω στο 25%-30% και αυξομειώνονται ανάλογα με το είδος της επιχείρησης.

Πηγή: GrTimes

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]